Οι «προτεραιότητες» του πάπα Φραγκίσκου - iefimerida.gr

Οι «προτεραιότητες» του πάπα Φραγκίσκου

Οι «προτεραιότητες» του πάπα Φραγκίσκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αρκετές καινοτομίες προέβη ο νέος πάπας Φραγκίσκος που συμπλήρωσε 40 ημέρες στο αξίωμα.

Αρχικά, αρνήθηκε να μείνει στα παπικά διαμερίσματα και επέλεξε το οικοτροφείο της Αγίας Μάρθας, προσπαθώντας να φέρει νέα ήθη στο Βατικανό.

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει προχωρήσει σε μια σειρά άλλων πράξεων που δείχνουν τη... γραμμή που θέλει να ακολουθήσει:

- Συνέστησε επιτροπή οκτώ καρδιναλίων απ' όλο τον κόσμο για να τον συμβουλεύουν ως προς την αναμόρφωση της Ρωμαϊκής Κουριας.

- Αφαίρεσε το ετήσιο μπόνους που δίνεται στους καρδινάλιους που είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της τράπεζας του Βατικανού.

- Τα μπόνους των εργαζομένων του Βατικανού για την εκλογή νέου πάπα δόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

- Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής για το Δόγμα Ζεράρντ Μίλλερ, όπου αποφασίστηκε η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία.

- Δέχτηκε την πρόωρη παραίτηση του επισκόπου της Νοτίου Αφρικής, ενώ προχώρησε στην επιλογή δύο νέων επισκόπων στην Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ