Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που δήλωσε δημόσια ότι είναι γκέι - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που δήλωσε δημόσια ότι είναι γκέι

Αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που δήλωσε δημόσια ότι είναι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ιστορία» έγραψε χωρίς να το επιδιώκει ο 34χρονος Τζέισον Κόλινς ο οποίος έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής στις ΗΠΑ που δηλώνει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του NBA. Είμαι μαύρος. Και είμαι γκέι» είναι ο τίτλος του κειμένου που φιλοξενεί η επόμενη έκδοση του περιοδικού Sports Illustrated με τον Τζέισον Κόλινς να δηλώνει ότι δεν ήταν στα σχέδιά του αυτή η «πρωτοτυπία» και προσθέτει «Αλλά από τη στιγμή που είμαι, είμαι χαρούμενος που ξεκινάω αυτή τη συζήτηση. Μακάρι να μην ήμουν εγώ το παιδί στην τάξη που σηκώνει το χέρι του και λέει "είμαι διαφορετικός". Μακάρι κάποιος άλλος να το είχε κάνει. Δεν υπήρξε κανείς, γι' αυτό σηκώνω το χέρι μου».

«Το ταξίδι της αυτο-ανακάλυψης και της αυτο-αναγνώρισης ξεκίνησε στη γενέτειρά μου, το Λος Άντζελες και με έχει πάει σε δύο σχολικά πρωταθλήματα, στο Φάιναλ Φορ του NCAA και εννέα φορές στα πλέι οφ του NBA σε 12 αγωνιστικές σεζόν. Έχω παίξει σε έξι επαγγελματικές ομάδες και συμμετάσχει σε δύο τελικούς του NBA. Έχετε ακούσει ποτέ για τον Τζέισον Κόλινς; Αν ασχολείστε με το ΝΒΑ και δεν έχω υπάρξει συμπαίκτης σας, σίγουρα θα έχω υπάρξει στην ίδια ομάδα με έναν από τους συμπαίκτες σας. Ή με έναν από τους συμπαίκτες ενός συμπαίκτη σας.

Τώρα είμαι ελεύθερος κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έχω φτάσει σε μια αξιοζήλευτη κατάσταση της ζωής μου, στην οποία μπορώ να κάνω λίγο πολύ ό,τι θέλω. Και αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Αγαπώ ακόμη το παιχνίδι και έχω ακόμη να προσφέρω. Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου το αναγνωρίζουν. Ταυτόχρονα, θέλω να είναι αληθινός και γνήσιος και ειλικρινής», εξήγησε ο Κόλινς προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως βρέθηκαν αρκετοί αστέρες του θαυμαστού κόσμου του ΝΒΑ προεξάρχοντος του Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος έγραψε στο Twitter «Είμαι υπερήφανος για τον Τζέισον Κόλινς. Μην πνίγετε αυτό που είστε εξαιτίας της άγνοιας των άλλων», ενώ ο θρυλικός κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν ανέφερε «Γνωρίζουμε την οικογένεια Κόλινς, τόσο από τον Τζέισον όσο και από τον αδερφό του Τζαρόν, οι οποίοι εντάχθηκαν αμφότεροι στο ΝΒΑ το 2001 και αποτελούν υποδειγματικά μέλη της οικογένειας του NBA. Ο Τζέισον έχει γίνει ευρέως σεβαστός ως παίκτης και συμπαίκτης καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του και είμαστε υπερήφανοι που έδειξε ηγετική συμπεριφορά σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα».

Σημειωτέον ότι η δήλωση του Τζέισον Κόλινς έρχεται σε μια περίοδο όπου έχουν ακουστεί αρκετές ομοφοβικές φωνές με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του αστέρα του ράγκμπι Κρις Κόλινς ο οποίος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θέλει γκέι στην ομάδα του ενώ πρόσθεσε ότι οι ομοφυλόφιλοι αθλητές θα πρέπει να κρατούν κρυφές τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και να τις εκφράζουν τουλάχιστον δέκα χρόνια αφού αποσυρθούν από την ενεργό δράση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ