Λοβέρδος: Το κόμμα μου στις ευρωεκλογές θα αρνηθεί την κρατική χρηματοδότηση - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Το κόμμα μου στις ευρωεκλογές θα αρνηθεί την κρατική χρηματοδότηση

Λοβέρδος: Στις ευρωεκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση νόμου με την οποία θα ζητά να δοθεί στα κόμματα η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχονται την κρατική χρηματοδότηση -κάτι το οποίο θα κάνει και ο ίδιος στις ευρωεκλογές αν του επιτραπεί- προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στην πρόταση νόμου που σκοπεύει να καταθέσει εκτός από την εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχονται τα κόμματα την κρατική χρηματοδότηση θα περιλαμβάνει αντίστοιχη πρόταση και για τη βουλευτική αποζημίωση.

«Για να κόψουμε το "πόσο παίρνεις, βρε συ", που είναι πάρα πολύ υποτιμητικό και σε βάρος του βουλευτή, μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων και βουλευτών μπορεί να γίνει. Εναλλακτικά, γιατί μπορεί κάποιος να μη μπορεί να χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά, ή να μην έχει την οργανωτική δυνατότητα να απευθυνθεί σε χιλιάδες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Εγώ δεν θέλω» πρόσθεσε «να μου κάνει ένας δημοσιογράφος αυτή την ερώτηση, γιατί δεν θέλω να εξηγώ ότι τα χρήματα που παίρνω δεν είναι για να ζήσω, αλλά για τις δαπάνες (σ.σ. της δράσης ενός βουλευτή)», «αλλά επειδή όπως και να απαντήσεις δεν πείθεις, η πρότασή μας περιλαμβάνει και την αποζημίωση του βουλευτή».

«Να μπορώ να την αρνούμαι, να μπορώ να έχω τα χρήματα από ιδιωτική χρηματοδότηση, την οποία να μου την παρέχει σωματείο του οποίου τα οικονομικά να ελέγχονται. Αυτή είναι η πρότασή μας, όπως είναι στην Αμερική. Ο Ομπάμα υπερηφανεύεται ότι δεν πήρε λεφτά από το κράτος, αυτό θέλουμε να το υπερηφανευόμαστε και εμείς» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ