Πολιτικοί με χιούμορ: Μπαράκ Ομπάμα εναντίον Μπόρις Τζόνσον [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πολιτικοί με χιούμορ: Μπαράκ Ομπάμα εναντίον Μπόρις Τζόνσον [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τα τελευταία «καμώματα» του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δείχνει έντονη διάθεση για χιούμορ και αυτοσαρκασμό η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian κάνει μία μικρή ανασκόπηση σε ορισμένους πολιτικούς, σύγχρονους και μη, οι οποίοι αν μη τι άλλλ δεν φοβούνται να βάλουν μια ευχάριστη πινελιά στην σοβαρή κατά τα άλλα πολιτική τους ζωή.

Η εφημερίδα αποδέχεται ότι ο νέος «πλανητάρχης» έχει αίσθηση του χιούμορ και το αποδεικνύει συνεχώς με τελευταία παράδειγμα το βίντεο που γύρισε για το δείπνο που παράθεσε στους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου. Στο βίντεο αυτό που έχει σαφείς αναφορές στην ταινία «Lincoln» ο Μπαράκ Ομπάμα «συνεργάζεται» με τον Στήβεν Σπίλμπεργκ και παίζει το ρόλο του... Ντάνιελ Ντέϊ Λιούις αποδεικνύοντας ότι το χιούμορ χωράει ακόμη και στον Λευκό Οίκο.

Μπόρις Τζόνσον

Τα λόγια περιττεύουν για τον εκκεντρικό, αστείο, αλλά και γκαφατζή δήμαρχο του Λονδίνου ο οποίος, πάντως, έχει καταφέρει να κρατάει τη δημοτικότητά του στα ύψη, ενώ, είχε πάρει πάνω του ένα μεγάλο κομμάτι της καμπάνιας για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Λίγοι βέβαια θα ξεχάσουν μια από τις πιο αμήχανες στιγμές του όταν έμεινε κρεμασμένος από ένα σύρμα κουνώντας σημαιάκια της Βρετανίας.

Ο ίδιος είχε επίσης δηλώσει ότι «Οι πιθανότητές μου να γίνω βουλευτής είναι τόσο μικρές όσο το να βρούμε τον Ελβις στον Αρη».

Μπέπε Γκρίλο

Το πολιτικό φαινόμενο του Ιταλού κωμικού και του κινήματος των πέντε αστέρων σάρωσε στις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία και συνεχίζει να απασχολεί την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Κωμικός και σατυρικός, καθότι επαγγελματίας ηθοποιός, ο Μπέπε Γκρίλο τσακίζει τους αντιπάλους του με θανατηφόρες και δηλητηριώδεις ατάκες ενώ το 2007 είχε δηλώσει με εμφατικό τρόπο ότι «Το ιταλικό κοινοβούλιο έχει μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας από ένα από τα πιο επικίνδυνα προάστια της Νάπολης».

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Εχει χαρακτηριστεί ένας από τους πιο έξυπνους πολιτικούς στην ευρωπαϊκή Ιστορία και σίγουρα υπήρξε από εκείνους που διαμόρφωσαν την μεταπολεμική Ευρώπη, ωστόσο, οι ατάκες του ήταν θρυλικές και είχε μια εντυπωσιακή αίσθηση του χιούμορ.

Η ατάκα που είπε στην βουλευτή Μπέσυ Μπράντοκ όταν εκείνη τον κατηγόρησε ότι ήταν μεθυσμένος έμεινε στην Ιστορία και έγινε ακόμη και ανέκδοτο.

«Ναι, αλλά εσύ είσαι άσχημη, ενώ εγώ αύριο θα είμαι καλά» είχε απαντήσεις ο πανέξυπνος Τσώρτσιλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ