Οταν το fast food γίνεται γκουρμέ και σερβίρεται με σαμπάνια [εικόνες]

Μυρωδιά από τηγανητό λάδι, χάμπουργκερ χωρίς ιδιαίτερη φαντασία και αναψυκτικό που έχει... ξεθυμάνει. Όλοι λατρεύουν το fast food. Είναι το ιδανικό καταφύγιο σε μικρές κρίσεις λαιμαργίας ή ο κατάλληλος επίλογος σε μία βραδιά με αρκετό αλκοόλ. Αλλά ούτε οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αυτού του τύπου διατροφής δεν μπορούν να τη χαρακτηρίσουν «γκουρμέ».

Ένας γευσιγνώστης λοιπόν έδωσε στο blog του στο luxirare.com την κατάλληλη ιδέα. Πώς θα φαινόταν μία... γκουρμέ έκδοση του fast food; Κάτι που για παράδειγμα θα μπορούσαν να καταναλώσουν ακόμη και τα στελέχη πολυεθνικών στο γραφείο τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης σύσκεψης, νιώθοντας την ένοχη απόλαυση που προκαλεί το fast food αποφεύγοντας όμως κάτι που δεν είναι της κλάσης τους;

Πώς θα ήταν λοιπόν κάτι τέτοιο; Αντί για τα περιβόητα nuggets κοτόπουλου, που κάνουν θραύση στις αλυσίδες των fast food, στη θέση τους θα μπορούσαν να σερβίρονται nuggets αχινού. Ή μήπως ταρτάρ σολωμού και καπνιστό χέλι με ξινόμηλο; Σίγουρα αυτό είναι κάτι που δίχως δισταγμό θα έπαιρνε θέση πάνω στο γραφείο ενός CEO. Και βέβαια ένα τέτοιο μενού δεν θα μπορούσε να μείνει στο αναψυκτικό. Μερικές γουλιές σαμπάνια Moet επιτρέπονται ακόμη και εν ώρα καθήκοντος.

Βέβαια, η φαντασίωση του γευσιγνώστη δύσκολα θα μπορούσε να υλοποιηθεί από μία αλυσίδα καταστημάτων fast food. Με πολύ μικρές πιθανότητες ένα τέτοιο μενού να αποφέρει κέρδος, απλά τα γρήγορα γεύματα θα μείνουν μακριά από τα γραφεία των στελεχών των πολυεθνικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ