Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες]

Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα διαφορετικό «σχολείο» φιλοξενεί τα μικρά παιδιά της νομαδικής φυλής Βάντι στην Ινδία, αφού στόχος είναι να μάθουν να εκπαιδεύουν επικίνδυνα δηλητηριώδη φίδια ενώ η αμέριστη προσοχή στο μάθημα είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Τα εντυπωσιακά κόλπα που κάνουν οι γητευτές φιδιών με τις βασιλικές κόμπρες οι οποίες χορεύουν στο ρυθμό της φλογέρας τους προϋποθέτουν τεράστια και επικίνδυνη εκπαίδευση, η οποία συχνά ξεκινάει από την ηλικία των 2 ετών.

Τα σχολεία είναι χωρισμένα σε δύο τάξεις, ανά φύλο και τα αγόρια μαθαίνουν να γητεύουν τα φίδια με φλάουτο, ενώ τα κορίτσια έχουν μία πιο «επικίνδυνη» δουλειά: να φροντίζουν τα φίδια.

Οπως εξηγεί ο 60χρονος Μπαμπαναθ Μιθουναθ, δάσκαλος στη γήτευση φιδιών «Η εκπαίδευση ξεκινά στα δύο και τα παιδιά διδάσκονται στη συνέχεια τους αρχαίους τρόπους γήτευσης του φιδιού. Στην ηλικία των 12 τα παιδιά θα γνωρίζουν τα πάντα για τα φίδια και τότε θα είναι έτοιμα να συνεχίσουν τις παραδόσεις της φυλής των Βάντι»

Η νομαδική φυλή Βάντι ζει στο νότιο τμήμα του ινδικού κρατιδίου Γκουτζαράτ ωστόσο ποτέ δε μένουν στο ίδιο μέρος περισσότερο από 6 μήνες και είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την εξοικείωση του λαού τους με τα φίδια.

«Τη νύχτα, καθόμαστε γύρω από τις καλύβες στη μέση της ερήμου και εξηγούμε στα παιδιά τη συμφωνία που έχουν κάνει οι πρόγονοί μας με τον Νάγκα, τον θεό των Φιδιών. Τους εξηγούμε ότι δε μπορούν να κρατήσουν ένα φίδι μακριά από τη φύση για περισσότερο από 7μήνες αφού αυτό θα ήταν ασέβεια προς το θεό.» εξηγεί ο αρχηγός της φυλής ενώ τονίζει οτι δεν κόβουν ποτέ τα δόντια των φιδιών: «Σε όλα τα χρόνια μου με τα φίδια, από την παιδική ηλικία μου ως τώρα, έχω ακούσει μόνο έναν άνθρωπο να έχει δαγκωθεί κι αυτό γιατί κράτησε το φίδι περισσότερο από επτά μήνες.»

Από το 1991 που η γήτευση φιδιών έγινε παράνομη φίδι οι Βάντι ζουν πλέον κάτω από την πίεση της Ινδικής κυβέρνησης.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το εντυπωσιακό «σχολείο» των φιδιών

Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ανήλικοι γητευτές φιδιών: Τα παιδιά της Ινδίας που έκαναν τον κίνδυνο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ