Μουσουρούλης για το ναυάγιο: Το Πίρι Ρέις βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά -Ο καπετάνιος δεν ήταν στη γέφυρα - iefimerida.gr

Μουσουρούλης για το ναυάγιο: Το Πίρι Ρέις βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά -Ο καπετάνιος δεν ήταν στη γέφυρα

Μουσουρούλης για τη ναυτική τραγωδία: «Το πλήρωμα δε βρισκόταν στις σωστές θέσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Μεθώνης μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, παραθέτοντας τα γεγονότα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων.

Μιλώντας στο δελτίο της ΝΕΤ, ο κ Μουσουρούλης επεσήμανε ότι «Οι θέσεις στις οποίες βρέθηκε το πλήρωμα, δείχνουν ολιγωρία» και πρόσθεσε ότι «ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ανάμεσα στους 8 που αγνοούνται, δεν βρισκόταν στη γέφυρα».

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι το πρώτο σήμα για τη βύθιση του Πίρι Ρέις ήρθε στις 05:50 το πρωί και το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά, ενώ διευκρίνισε ότι για τη σύγκρουση αυτή ευθύνεται το Γερμανικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Κον Σαουθ, το οποίο ασχολήθηκε με την συλλογή του πληρώματος.

Ο κ Μουσουρούλης πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπήρχαν Έλληνες στο πλήρωμα των δύο πλοίων, αφού το Πίρι Ρέις είχε μόνο Σύριους, ενώ το Κον Σαουθ είχε πλήρωμα από διάφορες εθνικότητες και επεσήμανε ότι στο σημείο σπεύδουν ένα αεροπλάνο του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού, ενώ από πλοία ένα με σημαία Παναμά, ένα με σημαία των Κουκ Άιλαντς, ένα με σημαία Δανίας, καθώς και οι λιμενικές αρχές Πήλου και Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ