«Σκούπισαν» Σπερς και Χιτ, σόου από Στέφεν Κάρι [βίντεο]

Οι Λος Αντζελες Λέικερς χωρίς τον Κόμπε Μπράιαντ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα και οι Σαν Αντόνιο Σπερς το απέδειξαν με εμφατικό και ταπεινωτικό για τους «λιμνάνθρωπους» τρόπο.

Τους απέκλεισαν με 4-0 από τον πρώτο γύρο των play offs του ΝΒΑ. Αυτή ήταν το πρώτο sweep (αποκλεισμός χωρίς νίκη) για τους Λέικερς από το 1967.

Η αλήθεια είναι πως οι Λέικερς ήταν χτυπημένοι από τραυματισμούς (εκτός οι Νας, Μικς, Μπλέικ, Γουόρλντ Πις) και το Σαν Αντόνιο πολύ δυνατό για την ομάδα του Λος Αντζελες. Το χθεσινό ξεκούραστο 103-82 στο Staples Center έκλεισε νωρίς τη συγκεκριμένη σειρά των αγώνων.

Τα "σπιρούνια" ήταν ανώτερα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, προηγήθηκαν με 18 πόντους στο ημίχρονο και με 25 στο 38', έχοντας συνολικά 13 κλεψίματα, μόνο 8 λάθη και έναν Tony Parker (23 πόντοι, 9/16 σουτ) που έμοιαζε για πρώτη φορά εδώ και καιρό 100% υγιής.

«Είναι περίεργο συναίσθημα, είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο, αλλά τους έλειπαν πολλοί παίκτες. Δεν έχω προτίμηση για τον επόμενο γύρο, ούτως ή άλλως θα είναι σαν... στίβος. Είτε με το Ντένβερ, είτε με το Γκόλντεν Στέιτ, θα έχει πολύ τρέξιμο στον επόμενο γύρο», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Τόνι Πάρκερ.

Sweep και για τους Μαϊάμι Χιτ

Με χαρακτηριστική ευκολία στον δεύτερο γύρο των play off πέρασαν και οι πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ.. Ζορίστηκαν λίγο στο τέταρτο παιχνίδι με τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά επικράτησαν 77-88 και περιμένουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά της Ανατολής. Πρωταγωνιστής της νίκης, ποιος άλλος, ο Λε Μπρον Τζέιμς που σταμάτησε στους 30 πόντους (13/18 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο) καλύπτοντας και το κενό του άλλου αστέρα του Μαϊάμι του Ντουέιν Γουέιντ που απουσίασε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Ξεχώρισε και ο βετεράνος Ρέι Αλεν με 16 πόντους (4/7 τρίποντα).

Στον αστερισμό του Στέφεν Κάρι οι Γουόριορς

Μπορεί να μην κλήθηκε στο All Star Game και να μην κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων, αλλά ο Στέφεν Κάρι, στην πρώτη του σεζόν δίχως προβλήματα τραυματισμών δείχνει πως είναι ο μεγάλος ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και ένα από τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ.

Ο γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στους Γουόριορς έναντι των Ντένβερ Νάγκςτς (115-101) και τους έφερε μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης. Ο Κάρι πονούσε στον λαβωμένο του αστράγαλο και στην αρχή του αγώνα δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, αλλά όταν χρειάστηκε... πήρε φωτιά σημειώνοντας 22 πόντους σε 6 λεπτά και 31 συνολικά.

Νίκησαν στην παράταση και μείωσαν οι Σέλτικς

Ελπίδες πρόκρισης δεν έχουν οι Μπόστον Σέλτικς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την περηφάνια τους. Με την πλάτη στα σκοινιά νίκησαν στην παράταση 97-90 τους Νιου Γιορκ Νικς και δεν τους επέτρεψαν να τους αποκλείσουν με sweep. Οδηγοί των Σέλτικς ήταν ο αρχηγός Πολ Πιρς (29 πόντοι), ο Τζεφ Γκριν (26 πόντοι), αλλά και ο πάντα πληθωρικός Κέβιν Γκαρνέτ (13 πόντοι, 17 ριμπάουντ). Στην παράταση, πάντως, το τιμόνι πήρε ο Τζέισον Τέρι, ο οποίος σημείωσε τους 9 από τους 13 πόντους της ομάδας του. Εκνευριστικά άστοχος για τη Νέα Υόρκη – που επηρεάστηκε από την απουσία του Τζέι Αρ Σμιθ - ο Καρμέλο Αντονι που τελείωσε το ματς με 36 πόντους και 10/28 σουτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ