Μετά τον Φωτόπουλο, στον εισαγγελέα και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές για τα υπερκοστολογημένα ταξίδια

Το «καμπανάκι» της Δικαιοσύνης χτυπά μετά τον Νίκο Φωτόπουλο και για τα υπόλοιπα στελέχη της ΓΕΝΟΠ, καθώς αναμένεται να κληθούν όλοι οι αρχισυνδικαλιστές της περιόδου 1999-2007, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τα υπερκοστολογημένα «συνδικαλιστικά ταξίδια».

Όπως αναφέρει το capital, μετά από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, διαπιστώθηκε ζημιά στα ταμεία της ΔΕΗ ύψους 10.409.880 ευρώ.

Στο πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή, γίνεται αναφορά σε παράνομες χρηματοδοτήσεις που είχαν λάβει οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ενώ το 2008 είχαν εκταμιευτεί 300.000 ευρώ με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ και δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να συνταχθεί μία μελέτη για την εταιρεία, η οποία όχι μόνο δεν παραδόθηκε ποτέ, αλλά «χάθηκαν» και τα χρήματα.

Μετά την έρευνα είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες από τους εισαγγελείς, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ