Νέο πληκτρολόγιο σε κινητά και ταμπλέτες -Υπόσχεται ταχύτερα μηνύματα - iefimerida.gr

Νέο πληκτρολόγιο σε κινητά και ταμπλέτες -Υπόσχεται ταχύτερα μηνύματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο πληκτρολόγιο που εκθρονίζει το QWERTY ανέπτυξαν ερευνητές στη Σκωτία και υποστηρίζουν ότι η νέα διάταξη γραμμάτων εξασφαλίζει ακόμα πιο γρήγορα μηνύματα, ενώ ήδη ετοιμάζεται να εφαρμοστεί από την Android.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου St Andrews στη Σκωτία δημιούργησαν ένα νέο πληκτρολόγιο με νέα διάταξη γραμμάτων που ονομάζεται KALQ και δημιουργήθηκε για να εφαρμόζεται ειδικά σε οθόνες αφής των συσκευών Android ώστε ο χρήστης να γράφει μ τους αντίχειρες.

Ο Δρ Περ Ολα Κρίστενσον, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, εξηγεί ότι «Η μέγιστη ταχύτητα στο τυπικό QWERTY πληκτρολόγιο ενός tablet είναι 20 λέξεις ανά λεπτό. Με το KALQ μπορούμε να γράψουμε έως και 37 λέξεις μέσα σε ένα λεπτό»

Το νέο πληκτρολόγιο δημιουργήθηκε έτσι ώστε τα γράμματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο στις λέξεις να βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, ενώ πολύσημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθέτηση των γραμμάτων δεξιά και αριστερά.

Το πρωτότυπο πληκτρολόγιο θα παρουσιαστεί την Πρωτομαγιά στο συνέδριο CHI 2013 στο Παρίσι και θα κυκλοφορήσει ως δωρεάν εφαρμογή στο Google Play Store.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ