Φωτιά και ανατροπές στο Game of Thrones: Τι είδαμε στο επεισόδιο «Kissed by Fire» - iefimerida.gr

Φωτιά και ανατροπές στο Game of Thrones: Τι είδαμε στο επεισόδιο «Kissed by Fire»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επεισόδιο «Kissed by Fire» είναι γεμάτο φλόγα και φωτιά από έρωτα αλλά και από μάχη, αφού επιτέλους γίνονται πολλά πράγματα που περιμέναμε από την προηγούμενη σεζόν.

Η κοκκινομάλλα Ιγκρίντ φιλάει (επιτέλους!) τον Τζον Σνόου, ενώ εκτός από το χρώμα της φωτιάς που έχουν τα μαλλιά της, ο τίτλος του επεισοδίου είναι αφιερωμένος και στη φλεγόμενη λεπίδα του Μπέρικ Ντοντάριον στη μάχη με το Κυνηγόσκυλο, στις προσευχές της Λαίδης Σέλις και στη ζήλια της γυναίκας του Στάνις Μπαράθεον .

Ωστόσο ήταν άλλη η φωτιά που έκλεψε την παράσταση: ο Τζέιμι Λάνιστερ στο μπάνιο με την Μπριέν, της αποκάλυψε ότι ο Τρελός βασιλιάς έχει αποθηκεύσει την πράσινη φλόγα σε όλο το Κινγκς Λανινγκ και σκόπευε να κάψει όλη την πόλη. Παράλληλα αρχίζει να φαίνεται πιο καθαρά η τρυφερή πλευρά του Τζέιμι Λάνιστερ απέναντι στη Μπριέν.

Στον Βορρά έχουμε μία σύντομη σκηνή με τον Τζον Σνόου, ωστόσο πέρα από την πρώτη εκδήλωση του έρωτα του για την Ινγκριντ, δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η ιστορία του εξελίσσεται βασανιστικά αργά.

Παράλληλα, ο Ρομπ Σταρκ αποδεικνύεται ότι είναι αλήθεια πρωτότοκος γιος του πατέρα του αφού είναι προσκολλημένος στην τιμή του και δεν ακούει τους συμβούλους του και αποφασίζει να επιτεθεί κατευθείαν στον Casterly Rock των Λάνιστερ αλλά και να αποκαταστήσει το δίκαιο στο στρατόπεδό του.

Στα Νότια ο Ταίγουιν Λάνιστερ συνωμοτεί ενάντια στους Ταιρέλ, ενώ δημιουργούνται δύο απίστευτα απρόσμενα ζευγάρια: αφού η Σάνσα στέλνεται στην απρόθυμη αγκαλιά του Τύριον Λάνιστερ και η Σερσέι στον Λόρας Ταιρέλ. Το σχέδιο του Ταιγουιν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα όπου η σκληρότητα του βασιλιά τον οδηγεί σε λανθασμένη κρίση, αφού αν έδινε τη Σάνσα στους Ταιρέλ θα την ξεφορτωνόταν, χωρίς να χρειαστεί να συνδέσει έναν Λάνιστερ με το Γουίντερφελ.

Η σκηνή μεταξύ της βασίλισσας των Αγκαθιών και του Τύριον Λάνιστερ ήταν επίσης ένα καλό παράδειγμα της πολιτικής των Ταιρέλ, αφού μία συζήτηση μαζί της μοιάζει πιο πολύ με μία παρτίδα σκάκι. Ωστόσο τα πράγματα στο Κινγκς Λάντινγκ αναμένεται να γίνουν πιο ενδιαφέροντα σύντομα.

Παράλληλα στα ανατολικά η Ντανέιρις με τους Unsullied κατευθύνεται σταθερά προς το Κινγκς Λάντινγκ, ενώ ενδιαφέρον έχουν οι συνεχείς λογομαχίες του Τζόρα και του Σερ Μπάρισταν που προσπαθούν να κερδίσουν την εκτίμηση της Ντάνι και να γίνουν δεξί της χέρι.

Εκρηκτικό το επεισόδιο και με αρκετές ανατροπές, αφού παρόλο που οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται αρκετά όπως στο βιβλίο και η δράση συνεχίζει να πέφτει με το σταγονόμετρο μας κρατάει σε αγωνία για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ