Des Vrais Mensonges: Αμάρτησα για τη μάνα μου - iefimerida.gr

Des Vrais Mensonges: Αμάρτησα για τη μάνα μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρώματα γαλλικούρας σε προσπάθεια κωμωδίας και ρομάντζου με νότες οικογενειακού δράματος, πετάει ένα σωρό μπαλάκια στον αέρα και στο τέλος τ’ αφήνουν ολα να πέσουν στο κεφάλι σου. Στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Ιούνη ως Γλυκό Ψέμα.

Ως γλυκιά κομμώτρια, η Audrey Tautou δέχεται περίτεχνο, αλλά ανώνυμο ερωτικό γράμμα από τον επιστάτη του μαγαζιού, κι αφού το πετάξει στα σκουπίδια, αποφασίζει να το κοπιάρει και να το στείλει στη μάνα της, μπας και νιώσει κάνα σκίρτημα και συνειδητοποίησει ότι ο άντρας της που την έχει παρατήσει προ τετραετίας κι ετοιμάζεται να ξαναγίνει πατέρας απ’ την νέα, 20χρονη σύντροφό του, μάλλον δεν το’χει σκοπό να επιστρέψει. Και τα πράγματα περιπλέκονται.

Λίγο κωμωδία καταστάσεων, λίγο ρομάντζο παρεξηγήσεων, λίγο οικογενειακό μπάχαλο, λίγο η ομορφιά που έχει η διαδρομή προς την κόλαση όταν την ντύνουν οι καλές προθέσεις, το νέο πόνημα του Pierre Salvadori, που είχε βγάλει την Tautou στο κλαρί με το Hors de Prix (2006) του, αν έχει κάτι σε αφθονία, είναι η γαλλικούρα της παρλάτας του, στον ρυθμό που της δίνουν οι ανάστατες καρδιές των χαρακτήρων της.

Γυαλιστερή και περιοδικίστικη αισθητική, που δεν αμελεί το κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα εξωτερικά γυρίσματα, δίνει το χρώμα στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα που απλώνει το εύπεπτο σενάριο, ενώ οι κωμικές εξάρσεις απ’ τις παράπλευρες ερμηνεύτριες, προσφέρουν την ανακούφιση που δεν μπορούν να σου δώσουν οι ταλαίπωρες κορυφές του ερωτικού τριγώνου που συμπληρώνουν η Nathalie Baye στο ρόλο της ημικαταθλιπτικής μάνας κι ο Sami Bouajila ως επιστάτης με επιβλητικά διπλώματα.

Το ξεκούραστο μπαγκράου, βέβαια, οπως συνήθως γίνεται σ’ αυτές τις ταινίες του κιλού, δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι ο Salvadori πετάει ένα μάτσο μπαλάκια στον αέρα, κι όταν παίρνουν την πορεία της επιστροφής προς τα χέρια του, δεν έχει ιδέα πως να τα διαχειριστεί με τρόπο που να αναδείξει την βαρύτητά τους, παρά καταφεύγει σε γλυκανάλατες απιθανότητες για να χτίσει την τεχνητή του δραματική κορύφωση, και να’χει κάτι στο τελείωμα να σου ανατρέψει με ρομαντζουλίστικα κλισέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ