Τρεις πρώην της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει το έλλειμμα του 2009 - iefimerida.gr

Τρεις πρώην της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει το έλλειμμα του 2009

Πρώην βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει το έλλειμμα του 2009
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολα ερωτήματα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν τρία πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας, αναφορικά με το ύψος που έκλεισε το ελληνικό έλλειμμα το 2009. Πιο συγκεκριμένα, οι δυο βουλευτές του κινήματος «Νέα ΜΕΡΑ», Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης (όλοι τους πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), καλούν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν εάν αποδέχονται την αιτιολογική έκθεση του σημερινού πολυνομοσχεδίου: σε αυτό – σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές – αναφέρεται ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο ύψος του 15,6%.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών βουλευτών, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει και την ακύρωση των στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 και επιβεβαίωση των δηλώσεων των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών) και Γιώργου Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός) για το έλλειμμα, τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.

«Εμείς καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο και θέτουμε τα εξής ερωτήματα» ανέφεραν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαιώνει το έλλειμμα του 15,6% για το 2009;».

Στον ίδιο τόνο, οι τρεις βουλευτές εξαπολύουν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι «έχει χάσει κάθε ιδεολογικό προσανατολισμό, κάθε ηθική δέσμευση και πολιτική πρωτοβουλία», για να καταλήξουν:

«Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ, ειδικά όσοι κατείχαν υπουργικές θέσεις, το σημερινό πολυνομοσχέδιο στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρεται το έλλειμμα του 2009 στο ύψος του 15,6%. Τελικά ακυρώνουν οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα το 2009; Επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009 που διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ