Καρχιμάκης: Είναι απαράδεκτο να ρίχνουν ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Καρχιμάκης: Είναι απαράδεκτο να ρίχνουν ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου

Καρχιμάκης: Είναι απαράδεκτο να ρίχνουν ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο ρόλος της κίνησής μας είναι να μη χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ σε κανέναν Σαμαρά και σε κανέναν Τσίπρα», υποστήριξαν ορισμένοι από τους ομιλητές της κίνησης των 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τονίζοντας παράλληλα ότι το χρέος και ο στόχος τους είναι «όλοι μαζί να μην αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να φύγει από τις ρίζες του».

Ο εκ των ηγετικών στελεχών της κίνησης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στη δική του τοποθέτηση επισήμανε ότι «το κίνημα πρέπει να αποκτήσει ξανά την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος».

Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας, είπε ο κ. Καρχιμάκης, καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλά όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο συνέδριο.

Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα, αλλά πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση όπως πίστεψε και την έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτοί είναι οι λόγοι που συναντιόμαστε και πάλι για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Ο αγώνας αυτός μπορεί να αποκτήσει περιεχόμενο μέσα από καθαρές πράξεις.

Αν δεν υπήρχε το μεγάλο πάρτι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης. Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας τα μέτρα που θα ληφθούν, αναμετρηθήκαμε με τη συνείδηση μας, ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε.

Ζητήσαμε κανόνες για τους τραπεζίτες. Ο,τι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαράς είναι νόμοι της κυβέρνησής μας. Θα ξεχάσουμε τον κ. Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ένα χρόνο; Θα ξεχάσουμε τη σκληρή αντιπολίτευση που τελικά προσχώρησε για να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γελοία Ζάππεια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες του κόσμου και σήμερα με αυτή την απάτη να έχει τη δεδηλωμένη;, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης, επεσήμανε:

Εμείς δεν είμαστε σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι' αυτό και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πώς πρέπει να βαδίζουμε από εδώ και πέρα. Πρέπει να λέμε πώς φτάσαμε εδώ γι' αυτό και είναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια στη δικαιοσύνη που είναι μέσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε με ταχύτητα. Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα αυτά χωρίς δισταγμό, με το παρασιτικό κεφάλαιο και με όποιους πλουτίζουν αεριτζίδικα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ