Ερντογάν: «Δεν είναι η μπίρα εθνικό μας ποτό» - iefimerida.gr

Ερντογάν: «Δεν είναι η μπίρα εθνικό μας ποτό»

erntogan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους ιδρυτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ανήγαγαν την μπίρα σε εθνικό ποτό, ενώ όπως υποστήριξε, ο τουρκικός λαός προτιμάει το μη αλκοολούχο αριάνι.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη για τις πολιτικές σε σχέση με τα οινοπνευματώδη ποτά και φαίνεται πως ανησύχησαν ιδιαίτερα τους κύκλους που υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.

Όπως δήλωσε χθες ο Ερντογάν: «Τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας, ένα οινοπνευματώδες ποτό, όπως η μπίρα, παρουσιάστηκε δυστυχώς ως ένα δημοφιλές τουρκικό ποτό. Όμως το εθνικό μας ποτό είναι το αριάνι»

Μάλιστα ο Ερντογάν δήλωσε ότι «Έφτασαν στο σημείο που ορισμένες οικογένειες άρχισαν να δίνουν μπίρα στα παιδιά τους στην ηλικία του δημοτικού σχολείου με την αιτιολογία ότι ήταν καλό για την υγεία και θρεπτικό»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για τους μεθυσμένους οδηγούς οι οποίοι όπως τόνισε είναι αιτία θανάτου των νηφάλιων οδηγών, καταφέρθηκε εναντίον των ρυθμίσεων που επέτρεπαν, στους φοιτητές να μεθούν στις πανεπιστημιουπόλεις.

Σήμερα ο Ερντογάν επανέλαβε τις δηλώσεις του, εξηγώντας ενώπιον επιχειρηματιών ότι ο παππούς του του είχε συστήσει να κηρύξει το αριάνι εθνικό ποτό για να έχει το έθνος μια υγιή γενιά.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ωστόσο, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός και το ισλαμικών καταβολών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορούνται συχνά από τους υπέρμαχους του κοσμικού κράτους της Τουρκίας ότι θέλουν να εξισλαμίσουν στα κρυφά την χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ