Πάπας Φραγκίσκος: «Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου αποκτηνώνει τους ανθρώπους» - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου αποκτηνώνει τους ανθρώπους»

Πάπας Φραγκίσκος: «Η υπερβολική δουλειά αποκτηνώνει τους ανθρώπους»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την σημασία του ελεύθερου χρόνου και την αποκτήνωση του ανθρώπου από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μιλάει ο Πάπας στο νέο βιβλίο «Πάπας Φραγκίσκος: Η ζωή του μέσα από τα δικά του λόγια» που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη.

Το βιβλίο υπογράφουν δύο Αργεντίνοι δημοσιογράφοι και σε αυτό περιλαμβάνονται οι διάλογοι που είχε ο νέος ποντίφικας πριν από την εκλογή του στον παπικό θρόνο, το 2010, ως καρδινάλιος Μπεργκόλιο.

Το βιβλίο αποκαλύπτει μυστικές πτυχές της ζωής και του τρόπου σκέψης του νέου ποντίφικα, όπως για παράδειγμα ότι αγαπημένη του ταινία είναι «Η Γιορτή της Μπαμπέτ» (1987)

Παράλληλα εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ότι «Οι άνθρωποι που εργάζονται, πρέπει να έχουν χρόνο ξεκούρασης» και ότι «χρειάζονται χρόνο να χαλαρώσουν, να βρεθούν με τις οικογένειές τους, να διασκεδάσουν, να διαβάσουν, να ακούσουν μουσική, να κάνουν κάποιο σπορ. Αλλά αυτό είναι ανέφικτο, σε μεγάλο βαθμό, επειδή έχει καταργηθεί η αργία του Σαββάτου».

Όπως εξηγεί ο νέος Ποντίφικας στο βιβλίο: «Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται τα Σαββατοκύριακα. Συνεπεία του ανταγωνισμού που επιβάλλει η καταναλωτική κοινωνία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η δουλειά καταλήγει να αποκτηνώνει τους ανθρώπους».

Οι New York Times, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου, θεωρούν τις απόψεις του αυτές προτεσταντικές, αφού είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, για έναν άνθρωπο που πρεσβεύει την ασκητική ζωή, να θεωρεί τόσο σημαντικό τον ελεύθερο χρόνο, ενώ αίσθηση προκάλεσε και μία δήλωσή του πως, «οι Καθολικοί που δεν περνούν χρόνο με τα παιδιά τους, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, όταν λένε πως ζουν με βάση το χριστιανικό δόγμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ