Ποια είναι η ανατρεπτική πριγκίπισσα Σοφία που έχει προκαλέσει διαμάχες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η ανατρεπτική πριγκίπισσα Σοφία που έχει προκαλέσει διαμάχες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ισως να μην έχει τίποτα να συζητήσει με τις υπόλοιπες της τάξης της, γιατί πιστεύει στη δημοκρατία, δεν περιμένει τον πρίγκιπά της στο μπαλκόνι και δεν αρκείται στην εξωτερική της εμφάνιση.

Η μαμά της ήταν αλλοδαπή, εργαζόταν ως τσαγκάρισσα και μεγάλωνε μόνη της το παιδί της

Η πριγκίπισσα που έρχεται να ανατρέψει το βασιλικό πρωτόκολλο, Σοφία η Πρώτη (Sofia the First), έχει βρεθεί στην κορυφή της τηλεθέασης στο κανάλι Disney Junior, έχει αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά, ενώ τα βιβλία και η μουσική της σειράς βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων. Παρ' όλα αυτά, έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαμαχών.

Η λατινικής καταγωγής Σοφία είχε μία μαμά που όχι μόνο δεν ήταν γαλαζοαίματη, αλλά αλλοδαπή, εργαζόταν ως τσαγκάρισσα και μεγάλωνε μόνη της το παιδί της, μέχρι να γνωρίσει και να ερωτευθεί το βασιλιά Ρολάνδο.

«Εξ αρχής δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κορίτσι που να ψάχνει για σύντροφο», αναφέρει η Νάνσι Κέιντερ, γενική διευθύντρια της Disney Junior παγκοσμίως.

Πρόεδρος NHMC: Αν είναι να δημιουργήσεις μία Λατίνα, κάν' την πραγματική Λατίνα

Εκνευρισμό, όμως, έχει δημιουργήσει σε πολλούς η αναφορά στην λατινική της καταγωγή, μιας και το χρώμα του δέρματός της είναι λευκό, τα μαλλιά της καστανοκόκκινα και τα μάτια της γαλάζια, σε αντίθεση με την μητέρα της, βασίλισσα Μιράντα.

Ο Πρόεδρος του National Hispanic Media Coalition τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους ήρωες σήμερα που η ταυτότητά τους να είναι ξεκάθαρη. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι Λατίνοι σηκώνουν όλο το βάρος όλων των στραβών της Αμερικής. Δεν έχουμε χρόνο για αστεία. Αν πρόκειται να προωθήσεις στο κοινό μια Λατίνα, κάνε μας τη χάρη και κάν' την πραγματική Λατίνα».

Nτίσνεϊ: Δεν είναι απαραίτητο να μην είναι λευκή

Ο Τζο Ντ' Αμπρόσια, αντιπρόεδρος του καναλιού, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως «η ομάδα της Disney δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εθνικότητα της Σοφίας, γιατί κάθε κορίτσι μπορεί να ταυτιστεί μαζί της, κάθε κορίτσι μπορεί να πιστέψει ότι είναι η Σοφία».

Η Disney αναφέρει πως ο νέα ηρωίδα της, η Σοφία, έχει ρίζες από την λατινική Αμερική και πως, όπως πολλοί Λατίνοι, δεν είναι απαραίτητο να μην είναι λευκή για να ταυτιστούν μαζί της τα παιδιά από τη Λατινική Αμερική και τις ισπανόφωνες χώρες.

Επιπλέον, η εταιρεία, από την άλλη, αρνείται και την ομοιότητα της Σοφίας με την πραγματική βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία έχει επίσης γαλάζια μάτια και κόκκινα μαλλιά, παρ' όλο που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ να μοιάζουν με πραγματικά πρόσωπα.

________________________________

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ