Στουρνάρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε αντιπολίτευση με όρους καφενείου - iefimerida.gr

Στουρνάρας προς ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε αντιπολίτευση με όρους καφενείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του να ανεβάζει τους τόνους εξαπολύοντας επίθεση κατά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί όρους καφενείου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ψήφιση του νομοσχεδίου για να μπορέσει την Δευτέρα να εγκριθεί η δόση των 2,8 δισ ευρώ και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει λάβει τόση μεγάλη οικονομική στήριξη και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους.

Στουρνάρας: Πάμε καλά , ο προϋπολογισμός είναι εντός στόχων

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε εντός στόχων , τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς τον Μάρτιο έγιναν περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε θετικό πλεόνασμα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καθ ησυχάζουμε.»

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι είναι η τελευταία χρονιά που το τέλος ακινήτων θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ και ότι τα γιαπιά χωρίς ρεύμα δεν θα πληρώσουν χαράτσι.

Επίσης είπε ότι υπάρχει η δέσμευση από την Τρόικα ότι τον Ιούνιο θα συζητηθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί.

Συνεχίζεται η σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ

Πάντως η σύγκρουση Στουρνάρα-ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε για τις τροπολογίες που έχει καταθει η Ιπποκράτους. Ο δύο που αφορούν στην ανεργία μπήκαν στο πολυνομοσχέδιο , αλλά για την τρίτη που αφορά στην επιδότηση των επιχειρήσεων που δεν απολύουν υπαλλήλους ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο να κοστολογηθεί έως αύριο για να μπει και αυτή στο πολυνομοσχέδιο. Διαφορετικά θα συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας.

Σαχινίδης: Δεν μας καλύπτει η τοποθέτηση Στουρνάρα

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το καλύπτει η τοποθέτηση Στουρνάρα και ζήτησε να γίνει η κοστολόγηση άμεσα και η τροπολογία να κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Επίσης ζήτησε να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης και της συνεργασίας με τις κοινοβουλευτικές ομάδες που τη στηρίζουν,

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο της αρχικής συμφωνίας και προσέθεσε πως κάνουν λάθος όσοι στη ΝΔ υπερασπίζονται μια στρατηγική μη συνεργασίας «όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εκβιάζουν την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την απειλή των εκλογών»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ