Τα μέτρα της Τροχαίας και η αστυνόμευση για Πάσχα και Πρωτομαγιά - iefimerida.gr

Τα μέτρα της Τροχαίας και η αστυνόμευση για Πάσχα και Πρωτομαγιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτα μέτρα Τροχαίας και αστυνόμευσης θα ισχύσουν καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Ολες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για τη διευκόλυνση όσων πολιτών εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για την επαρχία, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ή από βεγγαλικά, καθώς και την προστασία από κλοπές και ληστείες. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα Τροχαίας, χτες αποφασίστηκε η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στα εθνικά δίκτυα τις μέρες αιχμής για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ως εξής:

Για την έξοδο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου τις ώρες από 16:00 έως 22:00, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου από 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου από 06.00 έως 16.00.

Για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση, αύριο Κυριακή 28 Απριλίου και από ώρα 15:00 έως 21:00, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου από ώρα 16:00 έως 23:00, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου από 15.00 έως 22.00΄, την Τρίτη 7 Μαΐου από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου από 15:00 έως 21:00.

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, που κλιμακώνονται σταδιακά.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν ακόμα:

-αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής,

-ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα,

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

-αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λπ.,

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

-παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες,

-ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος.

Παράλληλα, εντατικοποιούνται, σε όλη την επικράτεια, οι δράσεις των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης και έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές.

Ο συνολικός σχεδιασμός, αφορά σε όλη την επικράτεια καθώς και τα επιμέρους σχέδια για κάθε γεωγραφική περιοχή.

Ενδεικτικά, όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα, μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών- διαρρήξεων.

Οι περιπολίες επικεντρώνονται κυρίως σε αγορές, καταστήματα, ιερούς ναούς, σταθμούς, κεντρικούς δρόμους, καθώς και στην επιτήρηση τραπεζών, Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, ταχυδρομείων, Α.Τ.Μ., αλλά και στις γειτονιές για την πρόληψη κλοπών από σπίτια που είναι κλειστά λόγω μετακίνησης των ιδιοκτητών και ενοίκων.

Ειδικά εντείνονται οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Το πλέγμα των μέτρων περιλαμβάνει κυρίως τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών, σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιγνίων κ.λπ., όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανοδίους μικροπωλητές και σε περιοχές όπου έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση τέτοιων ειδών και να προληφθούν ατυχήματα.

Συμβουλές της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα, κάνει έκκληση στους πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους, να είναι προσεκτικοί όταν κινούνται μέσα σε κόσμο, ενώ για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα τους να ελέγχουν από πριν τα οχήματα, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών, να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ