CINETROLL: Η μεγάλη βαμπιρική «επιστροφή» που μπήκε πριν λίγο στο πρόγραμμα των Κανών - iefimerida.gr

CINETROLL: Η μεγάλη βαμπιρική «επιστροφή» που μπήκε πριν λίγο στο πρόγραμμα των Κανών

CINETROLL: Η μεγάλη βαμπιρική «επιστροφή» που μπήκε πριν λίγο στο πρόγραμμα των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις ανακοινώθηκε. Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος (και όλοι οι σινεφίλ), ετοιμάζεται να συναντηθεί ξανά με έναν από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες, στην πιο φιλόδοξη ίσως ταινία του.

Κάνες χωρίς εκπλήξεις δεν γίνεται. Έτσι για να κρατιέται το σασπένς, ακόμα και μέχρι τελευταία στιγμή. Και μπορεί το πρόγραμμα των 19 ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ που ξεκινάει στις 15 Μαΐου , να είναι ήδη γεμάτο (μέχρι σκασμού) από γνωστά ονόματα, όμως λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκε και μια 20η ταινία που μπορεί να κάνει και τη μεγάλη διαφορά. Σηματοδοτώντας την επιστροφή μετά από 4 χρόνια στη μεγάλη οθόνη, ενός από τους πιο αγαπημένους και ασυμβίβαστους κινηματογραφιστές. Που αυτή τη φορά, φιλοδοξεί να αφήσει το ιδιαίτερο, ποιητικό προσωπικό του στίγμα, σε ένα κινηματογραφικό είδος, το οποίο πιθανότατα να μην είναι ξανά είναι ποτέ το ίδιο μετά από αυτό το φιλμ. Τις ταινίες με βαμπίρ.

Ο βραβευμένος με «Χρυσή Κάμερα» στις Κάνες το 1984 για το «Stranger than paradise», με βραβείο καλλιτεχνικού επιτεύγματος το 1989 για το «Mystery Train», Χρυσό Φοίνικα για μικρού μήκους ταινία με το «Coffe and Cigarettes 3» το 1995, και Μέγα Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το «Βroken Flowers» το 2005, επιστρέφει γράφοντας και σκηνοθετώντας, ένα βαμπιρικό, υπαρξιακό, αλληγορικό love story, με τον τίτλο «Only lovers left alive». Με την πάντα αγαπημένη Τίλντα Σουίντον που υποδύεται την Εύα, και τον «κακό» Λόκι του «Θωρ», Τομ Χίντλεστον στο ρόλο του Αδάμ. Και την πάντα ευπρόσδεκτη παρουσία της Μία Βασικόφκσα. Σε ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε ένα περιθωριακό μουσικό, την ερωμένη του για αιώνες, και την μικρή της αδελφή. Χαρίζοντας (ελπίζω), στα κακοποιημένα κινηματογραφικά βαμπίρ, την καταραμένη ρομαντική σκόνη, που αρμόζει στην αιώνια, θαμπή λάμψη τους.

*Διαβάστε για τις υπόλοιπες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, ΕΔΩ http://goo.gl/gi3XB

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ