Ο Κινέζος όμηρος περιγράφει πώς κατάφερε να ξεφύγει από τους βομβιστές της Βοστώνης - iefimerida.gr

Ο Κινέζος όμηρος περιγράφει πώς κατάφερε να ξεφύγει από τους βομβιστές της Βοστώνης

Ο Κινέζος όμηρος περιγράφει πως κατάφερε να ξεφύγει από τους βομβιστές της Βοστώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανοιξαν την πόρτα, με απείλησαν με ένα όπλο, μου είπαν ότι είναι οι δράστες της επίθεσης και μόλις είχαν σκοτώσει έναν αστυνομικό». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η «γνωριμία» του Κινέζου επιχειρηματία με τους Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ όταν οι δύο Τσετσένοι τον πήραν όμηρο για να διαφύγουν από το FBI.

Ο νεαρός Κινέζος που κρατήθηκε όμηρος από τους αδελφούς Τσαρνάεφ όταν εκείνοι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους άνδρες του FBI περιγράφει στην εφημερίδα Boston Glove τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Ο «Ντάνι», όπως ζήτησε να τον αποκαλούν ο 26χρονος, ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία, επιτρέποντάς της να εντοπίσει και να καταδιώξει τους δύο αδελφούς, τη νύχτα της 18ης προς τη 19η Απριλίου.

Στις 23:00 το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 26χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στο ολοκαίνουριο αυτοκίνητό του και έστελνε ένα sms με το κινητό του τηλέφωνο, όταν ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ του χτύπησε το τζάμι του παραθύρου. Λίγη ώρα νωρίτερα το FBI είχε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ο Ντάνι κατέβασε το τζάμι και ο Ταμερλάν άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα, απειλώντας τον με ένα όπλo. Του δήλωσε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης και ότι μόλις σκότωσε έναν αστυνομικό. Κατόπιν τον διέταξε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο, που το ακολούθησε ο Τζοχάρ με ένα άλλο όχημα. Λίγο αργότερα και τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο 19χρονος Τζοχάρ φόρτωσε στο όχημα του Ντάνι κάτι που ο ίδιος νόμισε ότι ήταν «αποσκευές», επιβιβάστηκε και συνέχισαν την πορεία τους. Αυτή τη φορά, στο τιμόνι κάθισε ο Ταμερλάν.

«Σκεφτόμουν ότι ο θάνατος είναι τόσο κοντά. Σκεφτόμουν ότι δεν θέλω να πεθάνω. Εχω πολλά όνειρα που δεν τα έχω πραγματοποιήσει» είπε ο 26χρονος στη συνέντευξή του. Η οδύσσειά του κράτησε ενενήντα λεπτά.

Στην πορεία, τους εξήγησε ότι είναι Κινέζος και ότι δεν έχει πολύ καιρό που βρίσκεται στις ΗΠΑ. «Για αυτό δεν μιλάς καλά αγγλικά. Είσαι Κινέζος, μάλιστα... Εγώ είμαι μουσουλμάνος» φέρεται να του είπε ο Ταμερλάν. «Οι Κινέζοι είναι φίλοι με τους μουσουλμάνους» απάντησε ο Ντάνι, αγωνιώντας να σώσει τη ζωή του.

Ετοιμάζονταν να πάνε στη Νέα Υόρκη;

Οι αδελφοί τού ζήτησαν την πιστωτική κάρτα του και έβγαλαν χρήματα από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Τους άκουσε να μιλάνε μεταξύ τους σε άλλη γλώσσα και διέκρινε τη λέξη «Μανχάταν». Αμέσως μετά ο Ταμερλάν τον ρώτησε αν το αυτοκίνητό του μπορεί να βγει από την Πολιτεία της Μασαχουσέτης. «Τι εννοείς;» ρώτησε ο Ντάνι. «Για παράδειγμα, να πάει στη Νέα Υόρκη», του απάντησαν.

Ο Ντάνι βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε όταν το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη. Στο βενζινάδικο ο Τζοχάρ γέμισε το ρεζερβουάρ και μπήκε μέσα για να πληρώσει. Ο Ταμερλάν είχε αφήσει το όπλο του και μελετούσε το GPS. «Σκεφτόμουν: πρέπει να κάνω δύο πράγματα. Να βγάλω τη ζώνη και ν' ανοίξω την πόρτα και να βγω γρήγορα. Αν δεν τα καταφέρω θα με σκοτώσουν».

Ο νεαρός Κινέζος πρόλαβε να βγει τρέχοντας και να φτάσει σε ένα άλλο βενζινάδικο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου ζήτησε από τον υπάλληλο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Λίγες στιγμές αργότερα ο Ταμερλάν θα έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της αιματηρής συμπλοκής, ενώ θα ακολουθούσε ανθρωποκυνηγητό μίας ημέρας μέχρις ότου συλληφθεί βαριά τραυματισμένος ο Τζοχάρ.

Στη συνέντευξή του ο Ντάνι τόνισε ότι δεν δέχεται να τον χαρακτηρίζουν ήρωα. «Δεν αισθάνομαι ήρωας. Προσπαθούσα να σώσω τη ζωή μου», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ