Παράταση έως το 2016 πήρε η Ισπανία από την ΕΕ για μείωση του ελλείμματος στο 3% - iefimerida.gr

Παράταση έως το 2016 πήρε η Ισπανία από την ΕΕ για μείωση του ελλείμματος στο 3%

Παράταση έως το 2016 πήρε η Ισπανία από την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάσα δύο ετών φαίνεται πως παίρνει η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχθηκε την πρόταση για παράταση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος στο 3% έως το 2016 αντί για το 2014 που είχε συμφωνηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα αποδέχθηκε την παράταση κατά δύο έτη, έπειτα από την παρουσίαση από την κυβέρνηση της χώρας των οικονομικών της προβλέψεων, στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης το οποίο θα πρέπει να έχει αποσταλεί στις Βρυξέλλες έως τα τέλη Απριλίου.

«Η παράταση της προθεσμίας για τη διόρθωση του υπερβάλλοντος ελλείμματος για το 2016 είναι σύμμετρη προς τις τρέχουσες τεχνικές αναλύσεις της Επιτροπής, που εκτιμούσαν πως αποτελεί μία ισορροπημένη -πλην όμως φιλόδοξη- πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, λαμβανομένου υπόψη του δυσχερούς οικονομικού πλαισίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απόφαση της Επιτροπής θα ανακοινωθεί επίσημα την 29η Απριλίου.

Ικανοποίηση εκφράζει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίνει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοίνωσε νωρίτερα η ισπανική κυβέρνηση.

«Υποστηρίζω απόλυτα τους στόχους που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει σε μία υγιή δημοσιονομική θέση, εγγυώμενη παράλληλα μία επιστροφή στην ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πιο σταδιακή εξισορρόπηση των δημοσίων χρηματοοικονομικών είναι ένα καλοδεχούμενο βήμα, το οποίο θα επιτρέψει να εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι, στηριζόμενο στις μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος έτους», προσέθεσε η Λαγκάρντ.

«Θα σπεύσουμε να συνεξετάσουμε τα μέτρα που υποφώσκουν αυτής της νέας στρατηγικής με την ευκαιρία» των νέων ετήσιων διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ισπανίας, «οι οποίες προβλέπονται για τις αρχές του Ιουνίου», επεσήμανε η ίδια.

Βυθισμένη σε βαθιά ύφεση, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα χρειασθεί επιπλέον χρόνο προκειμένου να επαναφέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%, διάστημα που η Μαδρίτη το υπολογίζει πλέον για το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ