Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η Σκοπούλη στην κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία - iefimerida.gr

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η Σκοπούλη στην κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η Σκοπούλη στην κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία επίθεση στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη εξαπέλυσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καταγγέλλοντας την ως μοναδική υπεύθυνη για την έλλειψη εμβολίων στα νοσοκομεία, κάτι το οποίο προσπάθησε χθες να μεταθέσει στο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ΙΣΑ με σχετική του ανακοίνωση καλεί την κυρία Σκοπούλη να παραιτηθεί σημειώνοντας ότι χθες παραδέχθηκε δημοσίως όσα αρνιόταν επί μήνες απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το 2012 έχει επισημάνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στη χώρα, εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας να διασφαλίσει τον εμβολιασμό χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και απόρων πολιτών, μεταναστών και ευπαθών ομάδων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εμβολίων.

Τις επισημάνσεις μας αυτές επιχείρησε το Νοέμβριο του 2012 να τις διαψεύσει η Υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, υποστηρίζοντας τότε ότι αφενός υπήρχε επάρκεια εμβολίων για τους ανασφάλιστους και άπορους, αφετέρου ότι εμβολιασμοί ανασφάλιστων γίνονταν στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με υπεύθυνο τρόπο είχε επανειλημμένα καλέσει την κυρία Υφυπουργό να μας προσδιορίζει σε ποιες δημόσιες δομές υγείας διατίθεντο εμβόλια και γίνονταν εμβολιασμοί, τονίζοντας της ότι η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική.

Βλ.:

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1861-o-isa-enhmerwnei-anasfalistous-paidikous-emboliasmous-dhmosia-nosokeia-kentra-ygeias-dimotika-poliatreio-xwras.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1875-apo-erevna-isa-kanena-emvolio-den-exei-diatethei-gia-anasfalistous-polites-se-kentra-ygeias-se-dhmous-para-anakriveis-isxirismous-skopouli.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1920-apantisi-yyka-emvoliasmoi.html

Φυσικά η κυρία Σκοπούλη ποτέ δεν απάντησε, μέχρι χθες, όπου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχθηκε όσα η ίδια διέψευδε. Οτι δηλαδή υπάρχει έλλειψη εμβολίων για τα ανασφάλιστα παιδιά της χώρας.

Μετά από την τοποθέτηση της αυτή, θεωρούμε πως είναι αναγκαία είτε η παραίτησή της, είτε η απομάκρυνση της από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γιατί η παραμονή της σε αυτή την υπεύθυνη θέση, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία.

Η κυρία Σκοπούλη είναι υπεύθυνη γιατί εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν αποκλεισμένα από τον εμβολιασμό χιλιάδες ανασφάλιστα παιδιά. Αλλά και για το γεγονός ότι ποτέ δεν συντόνισε και δεν έβαλε τους επιστημονικούς κανόνες στους δεκάδες επιστημονικούς φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να καλύψουν το κενό της Πολιτείας, ώστε οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούν, να γίνονται με κανόνες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, καθώς και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων που εμβολιάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ