VW Taigun: Μίνι τζιπ με 1.000 κυβικά, turbo και 110 ίππους - iefimerida.gr

VW Taigun: Μίνι τζιπ με 1.000 κυβικά, turbo και 110 ίππους

VW Taigun: Μίνι τζιπ με 1.000 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση είναι πλέον δεδομένη και έτσι το VW Taigun, το μικρό SUV που βασίζεται στο VW up!, θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου και μάλιστα όχι μόνο στη Λατινική Αμερική όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί αλλά και στην Ευρώπη.

Λογικό το τελευταίο, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων μπορεί να είναι πτωτικές στη Γηραιά Ήπειρο αλλά υπάρχει μεγάλη ζήτηση τόσο για SUV όσο και για μοντέλα με κινητήρες μικρού κυβισμού.

Το αποκλειστικά προσθιοκίνητο Taigun συνδυάζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, μιας και θα κινείται από την turbo έκδοση του τρικύλινδρου των 1.000 κυβικών που θα χρησιμοποιείται και στο μελλοντικό VW up! GT. O μικρός αυτός turbo αποδίδει 110 ίππους, και θα μπορεί να εξασφαλίσει και στο μίνι τζιπ απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 σε 9,2 δεύτερα, τελική σχεδόν 190), πάντα με βάση τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας. Με βάση τα τελευταία το μικρότερο SUV της VW θα ξεχωρίζει και με τους χώρους του -ενδεικτικό γι αυτό είναι το πορτμπαγκάζ του των 280 λίτρων.

Η πρεμιέρα του συγκεκριμένου μοντέλου πάντως θα είναι το έναυσμα για μια συνολική ανανέωση της γκάμας των SUV της VW. Έτσι αμέσως μετά, τo 2015, αναμένεται το πιο φαρδύ και πιο δυναμικό νέο Tiguan, μια πρώτη προσέγγιση του οποίου είδαμε στο πρωτότυπο Cross Blue, θα ακολουθήσει το Tiguan XL που θα έχει διαστάσεις Touareg αλλά όχι και την τιμή του και στη συνέχεια το Tiguan κουπέ που θα λέγεται Cross Coupe.

Για την Ελλάδα ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει ένα επίσης ολοκαίνουργιο μικρό SUV που αναμένεται, το οποίο θα βασίζεται στο Polo και θα τοποθετείται ακριβώς πάνω από το VW Taigun. Για το οποίο συγκρατείστε απλά μια ενδεικτική τιμής της τάξης των 15.000 ευρώ. Πάνω κάτω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ