Κρίση και στην Εκκλησία -Περικοπές μισθών στους ψάλτες - iefimerida.gr

Κρίση και στην Εκκλησία -Περικοπές μισθών στους ψάλτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περικοπές προχωρά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εν μέσω κρίσης, καθώς με εγκύκλιο της καλεί τις μονές και τους ναούς να σταματήσουν να καταβάλλουν στους εργαζόμενους τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και το επίδομα αδείας.

Οι περικοπές στους εργαζόμενους της Εκκλησίας, αφορούν κυρίως τους ψάλτες και τους νεωκόρους οι οποίοι πληρώνονται από τις εκκλησίες και όχι από το Δημόσιο, σύμφωνα με το «Εθνος».

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο ορίζεται, μεταξύ άλλων, πως «δεν επιτρέπεται πλέον η εγγραφή εις τους προϋπολογισμούς των ιερών ναών και μονών κονδυλίου υπέρ καταβολής επιδόματος εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας εις το προσωπικό αυτών, ούτε η καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος», ενώ στην περίπτωση που θα καταβληθεί αυθαίρετα το επίδομα, τότε θα καταλογισθεί σε βάρος του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ή του ηγουμένου της Μονής».

Στην περίπτωση αυθαίρετης καταβολής του επιδόματος, αναφέρει το εγκύκλιο σημείωμα, τότε καταλογίζεται σε βάρος του προέδρου, ενώ τονίζεται πως, αν τα οικονομικά του νομικού προσώπου το επιτρέπουν, τότε τα καταργούμενα επιδόματα μπορούν να ενσωματωθούν στους μισθούς των εργαζομένων. Ανάλογη ρύθμιση θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες μητροπόλεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ