Bloomberg: Έρχεται η «Ημέρα της Κρίσεως» για τις ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Bloomberg: Έρχεται η «Ημέρα της Κρίσεως» για τις ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από «ένα χρόνο καθυστερήσεων και αμφιβολιών» έρχεται η «ημέρα της κρίσεως» για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών επισημαίνει το Bloomberg, το οποίο σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έρχεται αντιμέτωπο με το «στοίχημα» της αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας τους μετά την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012.

Όπως τονίζει στο δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας θα πρέπει να συγκεντρώσουν 27,5 ευρώ μέχρι τα τέλη του μήνα, γεγονός που αν συμβεί όπως υποστηρίζει η Μαρία Κανελλοπούλου στέλεχος της Euroxx Securities, «θα έχει μεγάλη επίδραση στο γενικότερο κλίμα», κυρίως έαν τουλάχιστον τρεις τράπεζες διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα».

Όπως αναφέρει το capital, ο Gabriel Sterne οικονομολόγος της Exotix Ltd., επεσήμανε πως οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα «είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένο με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, το Bloomberg υποστηρίζει πως Έλληνες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία τον προηγούμενο μήνα επέβαλε «κούρεμα» των καταθέσεων ως μέρος της διάσωσης των 10 δισ. ευρώ, καθώς τα 50 δισ. ευρώ που υπάρχουν για τις ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ