Βρήκαν «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ- Τρελές δαπάνες χωρίς παραστατικά - iefimerida.gr

Βρήκαν «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ- Τρελές δαπάνες χωρίς παραστατικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μαύρη τρύπα» που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ εντόπισαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ πέντε εταιρείες ορκωτών λογιστών, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, ενώ τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες τις οποίες έχει εγκρίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι εταιρίες Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece μετά από έλεγχο που έκαναν για τις δαπάνες τις περιόδου 2004-2010, διαπίστωσαν ότι τα χρήματα που υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 έχουν κάνει «φτερά»για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να έχει εγκρίνει δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου» η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού και άλλες 800.000 ευρώ αποδίδονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Τέλος, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Το δημοσίευμα καταλήγει υποστηρίζοντας, ότι μέχρι στιγμής η έρευνα έχει δείξει ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί. Μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.

Στο μεταξύ, το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων.

Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ