Ελληνες επιστήμονες ανέπτυξαν ταχύτερο τεστ αίματος για διάγνωση μυκήτων - iefimerida.gr

Ελληνες επιστήμονες ανέπτυξαν ταχύτερο τεστ αίματος για διάγνωση μυκήτων

Ταχύτερο τεστ αίματος για διάγνωση μυκήτων ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα εντυπωσιακό επιστημονικό άλμα έκαναν Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι σε συνεργασία με ερευνητές από τις ΗΠΑ, ανέπτυξαν ένα νέο ταχύτερο τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει τυχόν μόλυνση από μύκητες τύπου Candida.

Ο καθηγητής Ελευθέριος Μυλωνάκης επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν και η συνεργάτης του Θεοδώρα Αναγνώστου καθώς και αμερικανοί συνάδελφοί τους με επικεφαλής τον Τόμας Λόουερι, ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό τεστ που σε σύντομο χρόνο ανιχνεύει το DNA πέντε ειδών μυκητών Candida.

Το καινοτόμο τεστ χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής αντήχησης, μέσω της οποίας απομακρύνεται ο «θόρυβος» από άλλα βιολογικά μόρια στο αίμα και έτσι γίνεται ευκολότερος ο εντοπισμός των μυκήτων. Οι δοκιμές σε ένα μικρό αριθμό ασθενών έδειξαν ότι το τεστ έχει μεγάλη ακρίβεια διάγνωσης των συγκεκριμένων μυκήτων, οι οποίοι ευθύνονται για συχνές κολπικές και στοματικές μολύνσεις.

Η ανίχνευση του συγκεκριμένου μύκητα στο αίμα είναι δύσκολη, καθώς θα πρέπει να ανιχνευθούν τα κύτταρα του συγκεκριμένου μικροοργανισμού ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κύτταρα. Μέχρι σήμερα η διάγνωση έπαιρνε μέρες, ωστόσο το νέο τεστ μειώνει σημαντικά το χρόνο διάγνωσης, διευκολύνοντας γιατρούς και ασθενείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ