Oι αδελφοί Τσερνάεφ σχεδίαζαν χτύπημα στην πλατεία Times Square - iefimerida.gr

Oι αδελφοί Τσερνάεφ σχεδίαζαν χτύπημα στην πλατεία Times Square

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο άνδρες τσετσενικής καταγωγής Τσερνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, αποφάσισαν, αφότου το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, να οδηγήσουν μέχρι το Μανχάταν και να «φυτέψουν» εκρηκτικά στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι.

Το σχέδιό τους κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους, είπε ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέι Κέλι. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι αυξημένα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, το σχέδιο των Τσετσένων βομβιστών αποδεικνύει ότι η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αποτελεί στόχο.

Ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι επιθέσεις στη Βοστόνη σκιαγραφούν ένα «μη αποτελεσματικό» σύστημα εθνικής ασφάλειας.

Αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαντήσει στο ερώτημα εάν είχε επίγνωση για την ύπαρξη των δύο υπόπτων πριν από το τραγικό γεγονός, που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμα 264. Η ρωσική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το FBI να ανακρίνει το 2011 τον μεγαλύτερο αδελφό, Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Ο 26χρονος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ