Καθηγητής King College: Να καταγγείλει η Ελλάδα ΕΕ και ΕΚΤ στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - iefimerida.gr

Καθηγητής King College: Να καταγγείλει η Ελλάδα ΕΕ και ΕΚΤ στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράνομα και αντισυνταγματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα «απαράδεκτης» λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι δανειστές στην Ελλάδα ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λόνδίνου, Keith Ewing, ο οποίος σε σειρά διαλέξεων του στην Αυστραλία, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο λόγος σύμφωνα με τον καθηγητή Ewing που δίνει στην Ελλάδα «πάτημα» για να κάνει καταγγελία, είναι ότι όπως υποστηρίζει «τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά», σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και το ελληνικό Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός καθηγητής υποστήριξε ότι οι «διεθνείς οργανισμοί και δημοκρατικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σέβονται τη νομιμότητα και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έγινε» και επικαλέστηκε σχετική συνθήκη που υπέγραψαν οι χώρες της ΕΕ το 2008.

Τέλος, αν και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία τυχόν προσφυγή του ελληνικού εργατικού κινήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι περιορισμένες, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα είναι «παράδειγμα προς αποφυγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ