Επίθεση Σόιμπλε σε Μπαρόζο: Ας του πει κάποιος ότι για τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν φταίει η λιτότητα - iefimerida.gr

Επίθεση Σόιμπλε σε Μπαρόζο: Ας του πει κάποιος ότι για τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν φταίει η λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά εναντίον του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «τα μέτρα λιτότητας έχουν φτάσει στα όρια τη λαϊκή ανέχεια».

Ο κ. Σόιμπλε, επιτέθηκε χθες εναντίον του κ. Μπαρόζο, υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη δεν οφείλονται στις πολιτικές σκληρής λιτότητας που έχουν επιβληθεί και τόνισε πως «κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόζο για αυτό».

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες σε σύνοδο του τραπεζικού τομέα ότι «η ΕΚΤ βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Για τη Γερμανία θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αυξήσει ελαφρά τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, αλλά για τις άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνει ακόμα περισσότερα ώστε να καταστεί διαθέσιμη μεγαλύτερη ρευστότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ