Εuropol: Κατά 26% αυξήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εντός Ευρώπης - iefimerida.gr

Εuropol: Κατά 26% αυξήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εντός Ευρώπης

Εuropol: Κατά 26% αυξήθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις εντός Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα στοιχεία της Europol στις τρομοκρατικές ενέργειες επιτυχημένες και μη εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 17.

Η έκθεση αναφέρει ότι σημειώθηκαν 219 επιθέσεις το 2012, με τις περισσότερες σε Γαλλία και την Ισπανία, κάτι που σηματοδοτεί αύξηση 26% σε σχέση με τις 174 του 2011.

Σύμφωνα με τη Europol ως «τρομοκρατική» χαρακτηρίζεται μια σκόπιμη ενέργεια που ενδέχεται να πλήξει σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό όταν διαπράττεται με σκοπό την τρομοκράτηση του πληθυσμού, τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή την αποσταθεροποίηση των πολιτικών, οικονομικών ή κοινωνικών δομών.

Συνολικά δέκα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με αποκορύφωμα την επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς της Βουλγαρίας και τις τρεις επιθέσεις του ενόπλου Μοχάμεντ Μερά στη Γαλλία από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες επιθέσεις ήταν έργο αυτονομιστικών οργανώσεων με τη βασκική ΕΤΑ να απουσιάζει καθώς έχει κηρύξει εκεχειρία.

Οι επιθέσεις από αναρχικές και αριστερίστικες οργανώσεις μειώθηκαν πέρσι, αφού αναφέρθηκαν μόνο 18 σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, από 37 το 2011 και 45 το 2010. Στην Ιταλία πάντως ο αριθμός των επιθέσεων αυτών ήταν αυξημένος.

Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία της Europol καταγράφουν και μικρή αύξηση των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν ταξιδεύσει σε χώρες που έχουν πόλεμο για να λάβουν μέρος στις μάχες με τη Συρία και τη Σομαλία να έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ