Βόμβα στην Τάιμς Σκουέαρ σκόπευαν να βάλουν οι αδερφοί Τσαρνάεφ - iefimerida.gr

Βόμβα στην Τάιμς Σκουέαρ σκόπευαν να βάλουν οι αδερφοί Τσαρνάεφ

Βόμβα στην Τάιμς Σκουέαρ σκόπευαν να βάλουν οι αδερφοί Τσαρνάεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τα σχέδια των βομβιστών της Βοστώνης, Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Οπως αναφέρουν ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες, οι δύο Τσετσένοι σχεδίαζαν να τοποθετήσουν και να πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κέντρο της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην Τάιμς Σκουέαρ.

Τις πληροφορίες για το σχεδιασμό μιας τέτοιας επίθεσης έδωσε ο ίδιος ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης και καταθέτει γραπτώς στους αστυνομικούς και στο FBI.

«Η Νέα Υόρκη ήταν ο επόμενος στόχος τους», είπε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ «είχαν τη δυνατότητα» να διαπράξουν αυτήν την επίθεση. «Είχαν κατασκευάσει πολλές άλλες βόμβες και γνωρίζουμε ότι είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτήν την επίθεση», πρόσθεσε.

Ο Μπλούμπεργκ, που είχε στο πλευρό του τον επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι, σημείωσε ότι οι πληροφορίες αυτές του μεταφέρθηκαν από τις αρχές της Βοστώνης που ερευνούν την υπόθεση, μετά τη δεύτερη ανάκριση του νεότερου από τους αδελφούς, του 19χρονου Τζοχάρ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

«Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε από το FBI ότι ο επιζών τους αποκάλυσε ότι ο επόμενος στόχος ήταν η Νέα Υόρκη. Φαίνεται ότι είπε στο FBI ότι ο ίδιος και ο αδελφός του σκόπευαν να έρθουν οδικώς στη Νέα Υόρκη και να πυροδοτήσουν άλλες βόμβες στην Τάιμς Σκουέαρ», είπε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ