WC-TV: Ξεκινάει τη Μ. Δευτέρα στον ANT1 η πιο αμφιλεγόμενη «Βίβλος» που γυρίστηκε ποτέ [βίντεο] - iefimerida.gr

WC-TV: Ξεκινάει τη Μ. Δευτέρα στον ANT1 η πιο αμφιλεγόμενη «Βίβλος» που γυρίστηκε ποτέ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, αντιμέτωπος με τη σειρά - φαινόμενο που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, αλλά πάγωσε τους κριτικούς με τη σκηνή των αγγέλων Νίνζα. Και όχι μόνο. Δείτε πρώτοι το εντυπωσιακό πεντάλεπτο trailer.

Για να ξεκινήσω με το καλό, έως πολύ καλό της υπόθεσης. Πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο στον Ant1, που σε πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς, έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, αγοράζοντας όχι απλά μια σειρά αλλά την πιο «καυτή» σειρά που προβλήθηκε μόλις ενάμιση μήνα πριν στις Η.Π.Α. από το History Channel, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Μια 10ώρη υπερπαραγωγή, της οποίας η τεράστια επιτυχία, συνεχίζεται στις πωλήσεις του dvd box των επεισοδίων (στο νούμερο 1 των chart), οδηγώντας τους παραγωγούς να μοντάρουν και μια τρίωρη κινηματογραφική εκδοχή των επεισοδίων που αναφέρονται στον Ιησού, με στόχο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το επόμενο φθινόπωρο. Kαι λέω μπράβο, γιατί γνωρίζω πόσο εύκολα ο κάθε ANT1, θα μπορούσε να τη βγάλει καθαρή μεγαλοβδομοδιάτικα, μόνο με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και μια ντουζίνα χολυγουντιανά βιβλικά σαπούνια του 60 συν καμιά «Κλεοπάτρα» που μπορεί να μην είναι βιβλική αλλά αφού έχει φορέματα, σκουλαρίκια και σανδάλια, χρεώνεται ως τέτοια. Μιλάμε για τεράστιο ρίσκο που όμως αξίζει τον κόπο και δείχνει μια φιλότιμη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του προγράμματος του καναλιού με αυτό που είναι «καυτό» στο εξωτερικό τη στιγμή που είναι «καυτό» και πριν χυλώσει.

WC-TV: Ξεκινάει τη Μ. Δευτέρα στον ANT1 η πιο αμφιλεγόμενη «Βίβλος» που γυρίστηκε ποτέ [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το κακό της υπόθεσης τώρα, που δεν το ξέρω από πρώτο χέρι αλλά από ότι διαβάζω στις ξένες κριτικές, είναι πως και αυτή η «Βίβλος» καταλήγει σαν σαπούνι. Κι ας είναι παραγωγή του αξιόλογου History Channel. Όχι, δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά ένα ιστορικά μελετημένο (υποτίθεται) υπερθέαμα από μια ομάδα ακαδημαϊκών και θεολόγων που αφηγείται τις σημαντικότερες ιστορίες από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, γυρισμένο στο Μαρόκο. Σχετικά βέβαια το «ιστορικά μελετημένο» εφ' όσον οι πρώτες κριτικές μιλάνε για μια «αγιοποιημένη» σειρά δράσης, που δεν μπορείς να την πάρεις, ιστορικά μιλώντας, ιδιαίτερα σοβαρά. Κάτι που, έχει μια λογική βάση, εφ' όσον ο παραγωγός της Μαρκ Μπαρνέτ, ευθύνεται μεταξύ άλλων, για το γνωστό και στη χώρα μας, reality «Survivor».

Το πρώτο επεισόδιο της που προβλήθηκε στις Η.Π.Α. την Κυριακή 3 Μαρτίου, (20.00 – 22.00), έσπασε κάθε ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 13,1 εκατομμύρια θεατές. Νούμερο που είναι το μεγαλύτερο που κατάφερε σειρά, τόσο των καλωδιακών όσο και των ελεύθερων καναλιών στις Η.Π.Α. για το 2013. Aν και δεν είμαι σίγουρος, για το πως ακριβώς φάνηκε στους θεατές, η περιβόητη πλέον (για τους λάθος λόγους) σκηνή του επεισοδίου, με τους αγγέλους να εξολοθρεύουν τον αμαρτωλό πληθυσμό στα Σόδομα και τα Γόμορα, χρησιμοποιώντας ασιατικές πολεμικές τέχνες και τακτικές Νίντζα.

WC-TV: Ξεκινάει τη Μ. Δευτέρα στον ANT1 η πιο αμφιλεγόμενη «Βίβλος» που γυρίστηκε ποτέ [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα Guardian, γράφει πως αυτή εδώ η Βίβλος «είναι χειρότερη ακόμα και από τη reality tv». To Entertainment Weekly μιλάει για μια μίνι σειρά που θυμίζει «γιορτή τυριού». Και η εφημερίδα Miami Herald, βάζει το τελικό καρφί στο φέρετρο με την εξής κριτική: «Με το ρυθμό ενός μουσικού βίντεο κλιπ, εμβάθυνση χαρακτήρων ανάλογη με αυτήν ενός κόμικ, και την πολιτική ορθότητα ενός χορτοφάγου, αυτή η 'Βίβλος' κάνει τις παραγωγές του Σεσίλ Ντε Μιλ να μοιάζουν με προϊόντα ενός αυστηρού θεολόγου».

Όλα αυτά με τη μουσική του Θεού Χανς Ζίμερ. Που να σου πω και την αμαρτία μου, ούτως ή άλλως κινηματογραφικά (δε μιλάω θεολογικά) τη Βίβλο για μια υπέροχη απολαυστική μυθολογική σούπα την έχω. Πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι παραπάνω αρνητικές κριτικές, σε συνδυασμό με το Πασχαλινό φρέσκο υπερθέαμα, όχι μόνο με αποτρέπουν από το να την παρακολουθήσω, αλλά με φτιάχνουν κι όλας σαν παραμύθι. Κάτι που θα αποδειχτεί στις εξής μέρες όπως την έχει προγραμματίσει (μάλλον άτσαλα και χαοτικά) ο ANT1: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη: 22:15. Μ. Τετάρτη: 23.15. Μ. Πέμπτη: 19.00. Μ. Παρασκευή (δύο επεισόδια): 19.00 και 23.15. Μ. Σάββατο (δύο επεισόδια): 18.00 και 19.15.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ