Νέο ρεκόρ πώλησης για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Νέο ρεκόρ πώλησης για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία στο Λονδίνο

Νέο ρεκόρ πώλησης για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πώληση ενός σπάνιου μπλε διαμαντιού 5,30 καρατίων, δεμένο σε δαχτυλίδι, προχώρησε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο.

Η αξία του πολύτιμου κοσμήματος έφτασε τα 6,2 εκατομμύρια στερλίνες, που σημαίνει περίπου 7,3 εκατομμύρια ευρώ ή 9,5 εκατομμύρια δολάρια, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ανά καράτι.

Το κόσμημα, που φιλοτέχνησε ο οίκος Bulgari, άγγιξε την τιμή του 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων ανά καράτι (περί το 1,4 εκατομμύριο ευρώ) καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για ένα μπλε διαμάντι αξίας 1,68 εκατομμυρίου δολαρίων ανά καράτι, που είχε αγοραστεί από το λονδρέζικο κοσμηματοπωλείο Graff Diamonds.

Η αξία του δακτυλιδιού αυτού που φτιάχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, είχε εκτιμηθεί μεταξύ ενός και 1,5 εκατομμυρίου στερλινών.

Τα μπλε διαμάντια είναι πολύ σπάνια, σύμφωνα με τον Bonhams. Το πιο διάσημο είναι το διαμάντι «Hope» που είχε αγοράσει ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος. Η πολύτιμη αυτή σκούρα γκρίζα μπλε πέτρα των 45,52 καρατίων που είχε βρεθεί σε ορυχείο της Ινδίας, στόλιζε το Στέμμα της Γαλλίας. Στην επανάσταση του 1792 εκλάπη. Έπειτα από μια ταραχώδη διαδρομή του, το διαμάντι εκτίθεται σήμερα στο μουσείο Smithsonian Institution της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ