Πυροβολισμοί και συγκρούσεις για δεύτερη μέρα στο Μπέλφαστ - iefimerida.gr

Πυροβολισμοί και συγκρούσεις για δεύτερη μέρα στο Μπέλφαστ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ταραχές που ξέσπασαν χθες, Τρίτη, στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μεταξύ προτεσταντών και καθολικών. Ένας φωτογράφος, ο οποίος εργάζεται για ειδησεογραφικό πρακτορείο, τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη γειτονιά Σορτ Στραντ, όπου διαμένουν καθολικοί, ωστόσο ο στόχος των ενόπλων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή. Η αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στις ταραχές την Τρίτη.

Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία, ενώ οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Πρόκειται για τα πιο σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται μετά την ειρήνη που είχε υπογεγραφεί εμταξύ των δύο πλευρών το 1999.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί είχαν ξεκάθαρο στόχο το να υπάρξουν θύματα. Ζήτησε, μάλιστα, από τους δημοσιογράφους να μείνουν μακριά από τα επεισόδια για τη δική τους ασφάλεια.

Έπειτα από μακρά περίοδο ηρεμίας, η ένταση στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αναβιώσει τους τελευταίους μήνες. Η ένταση τυπικά αυξάνεται τους θερινούς μήνες λόγω της καθιερωμένης παρέλασης της 12ης Ιουλίου των προτεσταντών στους δρόμους του Μπέλφαστ, οι οποίοι γιορτάζουν τη νίκη του Άγγλου Βασιλιά Γουλιέλμου Γ' έναντι του καθολικού προκατόχου του Ιάκωβου Β'.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ