Ήρθε η νέα... βουβουζέλα και ευτυχώς δεν είναι το ίδιο ενοχλητική! - iefimerida.gr

Ήρθε η νέα... βουβουζέλα και ευτυχώς δεν είναι το ίδιο ενοχλητική!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «βουβουζέλα» μπορεί να προκληθεί πονοκέφαλος. Εκείνες οι πλαστικές τρομπέτες που δεν άφησαν κανέναν ήσυχο κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ενώ δυστυχώς έγιναν μόδα και πέρα από τα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας ενόψει της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2014 στη Βραζιλία. Γιατί ήρθε η νέα... βουβουζέλα και δεν είναι το ίδιο ενοχλητική!

Οι Βραζιλιάνοι παρουσίασαν την «καξιρόλα», που ελπίζουν να βρεθεί στα χέρια όλων των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο την επόμενη χρονιά. Είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και, όταν ανακινηθεί, παράγει έναν ήχο κροταλίσματος. Σε αντίθεση με τη βουβουζέλα, που υπήρχε στην κουλτούρα της Ν. Αφρικής, η καξιρόλα σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση στα στάδια. Δημιουργός της ο Βραζιλιάνος μουσικός Καρλίνιος Μπράουν.

Το όργανο πανηγυρισμού θα φτάσει στα χέρια των φιλάθλων τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου συνομοσπονδιών. Ήδη πάντως η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, άρχισε τις... πρόβες, αφού στην παρουσίαση δοκίμασε να «παίξει» τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας με μία καξιρόλα.

Πριν από τρία χρόνια η χρήση της βουβουζέλας παραλίγο να οδηγήσει στην... παράνοια φιλάθλους και τηλεθεατές. Παρήγαγε έναν διαπεραστικό ήχο της τάξης των 127 ντεσιμπέλ – σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να βλάψει την ακοή μέσα σε 15' – ενώ εξαιτίας αυτού κάποια τηλεοπτικά δίκτυα αναγκάστηκαν να κόψουν τον εξωτερικό ήχο στις μεταδόσεις για να μην κλείσουν οι φίλαθλοι τις τηλεοράσεις τους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ