Εντυπωσιακός κομήτης ανατινάχτηκε στον ουρανό της Αργεντινής [βίντεο] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακός κομήτης ανατινάχτηκε στον ουρανό της Αργεντινής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια λαμπερή και εντυπωσιακή έκρηξη μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο της Αργεντινής την περασμένη Κυριακή. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο συνέλαβαν κάμερες κυκλοφορίας και κάμερες ασφαλείας.

Ο Διευθυντής του Αστρονομικού παρατηρητηρίου της Σαντα Φε, Χόρχε Κόγκλαν, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι ο κομήτης είχε διαστάσεις 40 με 45 εκατοστά και μπήκε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα μεγαλύτερη από 130.000 χιλιόμετρα την ώρα, όπως αναφέρει το Ηuffington Post.

Όταν ο μετεωρίτης εξερράγη, ένα «φωτοστέφανο» εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το Σαντιάγο ντε Εστέρο λίγο πριν την ανατολή του ηλίου, ωστόσο ο Κόγκλαν δήλωσε ότι τα δύο φαινόμενα ήταν άσχετα μεταξύ τους.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3:26 πμ τοπική ώρα και ο μετεωρίτης διαλύθηκε 65 χιλιόμετρα πάνω από τη γη. Παρά το γεγονός ότι η έκρηξη τρόμαξε σίγουρα τους περαστικούς (ειδικά τους θεατές της συναυλίας που φαίνεται στο βίντεο) ήταν σίγουρα αμελητέα μπροστά στο κύμα μετεωριτών που έπληξε το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η NASA εκτιμά ότι 1.000 έως 10.000 τόνοι ουράνιων υλικών πέφτουν στη γη κάθε μέρα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς περνάνε απαρατήρητοι, επειδή τα κομμάτια τους είναι τόσο μικρά.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε με την εμφάνιση του κομήτη πάνω από το Σαντιάγκο ντελ Εστέρο και τραβήχτηκε από κάμερες ασφαλείας, ωστόσο σημειώνεται ότι ο Κόγκλαν αμφισβήτησε δημόσια τη γνησιότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ