ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση κάνει εμπόριο ελπίδας - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση κάνει εμπόριο ελπίδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του 2013. Το τμήμα οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει «εμπόριο ελπίδας», ενώ σημειώνει ότι «όσο και να προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να εξωραΐσει την πραγματικότητα, αυτή παραμένει οδυνηρή για την ελληνική κοινωνία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι με μια πιο προσεκτική ματιά στον προϋπολογισμό, διαπιστώνεται πως «η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το ύψος - ρεκόρ της ανεργίας προκαλούν επιδείνωση στο σκέλος των εσόδων (απόκλιση από τους στόχους 348 εκατομμύρια ευρώ στα προ φόρων έσοδα και 506 εκατομμύρια ευρώ στους έμμεσους φόρους)», αυξάνει την πιθανότητα να ληφθούν νέα μέτρα ή να επεκταθούν τα ήδη υπάρχοντα.

Παράλληλα, σχετικά με την εμφανιζόμενη εξοικονόμηση δαπανών, το κόμμα της Αριστεράς υποστηρίζει ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο «στη μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και στον περιορισμό της απαραίτητη χρηματοδότησης για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών».

Που στηρίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

  • Στις μειωμένες επιστροφές φόρων (κατά 467 εκατομμύρια ευρώ)
  • Στα αυξημένα έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 824 εκατομμύρια ευρώ), λόγω των αυξημένων εισροών από την Ε.Ε.
  • Στη μείωση των πρωτογενών δαπανών - μισθοί, συντάξεις, ασφάλιση, κοινωνική προστασία κ.α. (κατά 1,09 δισεκατομμύρια ευρώ)
  • Στη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κατά 671 εκατομμύρια ευρώ).
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ