CINETROLL: Μια απίστευτη κριτική επιτροπή από σταρ, κάτω από το βλέμμα του Σπίλμπεργκ στις Κάννες - iefimerida.gr

CINETROLL: Μια απίστευτη κριτική επιτροπή από σταρ, κάτω από το βλέμμα του Σπίλμπεργκ στις Κάννες

CINETROLL: Μια απίστευτη κριτική επιτροπή από σταρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ψάχνει να βρει τρόπο για να βάλει κρυφή κάμερα, στις συνεδριάσεις τους.

Στα 10 χρόνια που πηγαινοέρχομαι στο Λουτράκι της Γαλλίας έχω γράψει πολλά ντεγκλαμουριζέ όσον αφορά την πραγματικότητα πίσω από το μύθο του φεστιβάλ των Κανών για τα οποία δεν μετανιώνω. Η αλήθεια όμως για να είμαι δίκαιος είναι πως οι Κάνες το έκαναν πάντα καλύτερα από όλους και εξακολουθούν να το κάνουν.

Τώρα τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν είναι μια άλλη ιστορία. Το θέμα είναι πάντως, ότι τόσο σαν φεστιβαλικό πρόγραμμα, όσο και σαν κινηματογραφικά κοσμικά παρελκόμενα, είναι το the place to be. Kαι φέτος το αποδεικνύουν για μια ακόμη μια φορά περίτρανα.

Οχι μόνο με ένα all star πρόγραμμα, απέναντι στο οποίο μπορεί να έχω τις επιφυλάξεις μου όσον αφορά για το κατά πόσο μπορεί να με εκπλήξει, αλλά δεν παύει να είναι με διαφορά πρωτοκλασάτο. Οσο και στην σύσταση της φετινής του κριτικής επιτροπής που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες. Που σε αντίθεση με τις κριτικές επιτροπές των περισσότερων φεστιβάλ, που έχουν ένα δυο πρωτοκλασάτα ονόματα και γεμίζουν τις υπόλοιπες «καρέκλες» με καλλιτέχνες από τη Νοτιοδυτική Ζιμπάμπουε, αποτελείται φέτος (στην πλειοψηφία του) από την a list του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ποιοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια κριτική επιτροπή με πρόεδρο έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή σκηνοθέτες, έναν από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά και σίγουρα τον πιο γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο;

Γιατί σου αρέσει δε σου αρέσει, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ που φέτος προεδρεύει της κριτικής επιτροπής είναι και τα τρία. Κάποια άγνωστη ηθοποιός που λέγεται Νικόλ Κίντμαν (λογικό με τόσα μπότοξ να είναι άγνωση πλέον). Ένας άγνωστος, βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ σκηνοθέτης που λέγεται Ανγκ Λι («Η ζωή του Πι», «Brokeback Mountain»). Και για να τελειώνουμε με το «φτηνό» αστείο των αγνώστων, τη λίστα συμπληρώνουν: Ο σημαντικότερος, και πιο γνωστός σκηνοθέτης του ρουμάνικου νέου κύματος, Κρίστιαν Μουνγκίου που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα με το «4 μήνες, 2 Εβδομάδες και 3 μέρες». Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του Ταραντίνο και βραβευμένος με 2 Όσκαρ για τις δύο εμφανίσεις του σε ταινίες του θείου Κουέντιν, Κρίστοφ Βαλτζ («Άδωξοι Μπάσταρδη», «Django o τιμωρός»). Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους γάλλους ηθοποιούς, ο Ντανιέλ Οτέιγ. Η αγαπημένη των ανεξάρτητων, σκηνοθέτης Λιν Ράμσεϊ που εντυπωσίασε πρόπερσι με το «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν». Κι από δίπλα, η βραβευμένη γιαπωνέζα ντοκιμενταρίστρια Ναόμι Καβάσε (να σου πω ότι την ξέρω θα είναι ψέματα) και η πανέμορφη σταρ του Μπόλιγουντ, Βίντια Μπαλάν.

Σε μια απίστευτη 9μελή ομάδα ανθρώπων με πολύ ισχυρές προσωπικότητες, απόψεις για την τέχνη και ισχύ στη διεθνή σόου μπιζ, αντιμέτωπους με ένα πρόγραμμα ταινιών στο οποίο φέτος όλα παίζονται. Σε ένα ματς γεμάτο πάρτι, φοινικιές, θάλασσα και πολλά άλλα, για τα οποία ο υπογράφων (μου αρέσει αυτή η επισημότητα) θα σας ενημερώνει καθημερινά από τις 15 Μαΐου, ημέρα άφιξης του με σαγιονάρα και βερμούδα στον τόπο του εγκλήματος.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ