Στα ανοικτά του φαληρικού όρμου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας μεταξύ Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο - iefimerida.gr

Στα ανοικτά του φαληρικού όρμου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας μεταξύ Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο

Στα ανοικτά φαληρικό όρμο ο ιστιοπλοϊκός αγώνας μεταξύ Πανεπιστημίων από όλο τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα λάβει μέρος στον αγώνα Global MBA Trophy 2013, ο οποίος διεξάγεται στις 26-27 Απριλίου 2013 ανοικτά του Φαληρικού όρμου με τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου LBS (London Business School) και την συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.

Μάλιστα θα διαγωνιστεί μεταξύ άλλων Διεθνών Πανεπιστήμιων μεταξύ των οποίων του LBS (London Business School), RSM (Rotterdam School of Management), Kellogg/WHU (Chicago Executive MBA Business School), Warwick Business School (United Kingdom) και INSEAD (France Business School).

Η Ελλάδα εκπροσωπείται τα τελευταία οκτώ χρόνια αποκλειστικά από την ιστιοπλοϊκή ομάδα του Μεταπτυχιακού προγράμματος International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AUEB i-MBA).

Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν πληρώματα από τα Top MBA Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και το μέγεθος της συμμετοχής φτάνει συνήθως τα 200 άτομα, άτομα απόφοιτους Πανεπιστημίων, σημαντικά στελέχη και επιχειρηματίες. Με την διοργάνωση αυτή των ιστιοπλοϊκών αγώνων στη χώρα μας, δίνεται η ευκαιρία να συνευρεθούν στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεις γύρω από τα μεγάλα τρέχοντα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, ανάπτυξης και επενδύσεων.

Αγώνες ίδιου ενδιαφέροντος λαμβάνουν μέρος και σε άλλες χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη οι παρακάτω:

Alumni Business CUP (ABC) – 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου στην Marseille της Γαλλίας

Cranfield Regatta – 5 έως 7 Ιουλίου στο Solent της Αγγλίας

RSM MBA Regatta – 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου στο Lelystad Ολλανδίας

MBA's Cup – 26 έως 29 Σεπτεμβρίου στην Santa Margharita Ligure της Ιταλίας

Οι αγώνες τέτοιου είδους χαίρουν της δημοσιότητας των τοπικών και ευρωπαϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως το Financial Times και το Sailing Channel Channel, και προσελκύουν το ενδιαφέρον χορηγών όπως της Rolex, της Accenture και άλλων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Στο ενεργητικό της ιστιοπλοϊκής ομάδας του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται διεθνείς διακρίσεις όπως το Χρυσό Κύπελλο στον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Cranfield International Business School

Regatta (UK, 2005)», την δεύτερη θέση στο «Global MBA Trophy (GR, 2007)», την

τέταρτη θέση στο «ΜΒΑ's Cup (ΙΤ, 2008)» και τέλος την δεύτερη θέση στο «Global

MBA Trophy (GR, 2012)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ