Σαλμάς: «Εξοντωτικές ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλωματα διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου» - iefimerida.gr

Σαλμάς: «Εξοντωτικές ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλωματα διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δηλώσεις για το καυτό θέμα της παράνομης διακίνησης φαρμάκων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς προαναγγέλλοντας εξοντωτικές ποινές για τους ενόχους. Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ είχαν εντοπίσει πολυμελές κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας μη εγκεκριμένα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση και πωλούσε στο εξωτερικό αντικαρκινικά που αγόραζε φθηνά στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τουλάχιστον τρεις γυναικολόγοι στη Θεσσαλονίκη και 15 άτομα (γιατροί και υπάλληλη φαρμακευτικών εταιριών) προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ άλλες δύο προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φάρμακα αυτά είναι επικίνδυνα», είπε στο Βημα FM, o Μάριος Σαλμάς και στη συνέχεια μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτό που μένει είναι οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου να είναι εξοντωτικές».

Ο κ. Σαλμάς πρόσθεσε ότι ήδη κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης Σχέδιο Νόμου που αυστηροποιεί τις ποινές όλων των παραβατικών συμπεριφορών και όλων των εμπλεκόμενων στον χώρο της διακίνησης και εμπορίας του φαρμάκου. «Από μόνες τους, οι ποινές που γίνονται πρωτοφανώς αυστηρές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την ύπαρξη παρόμοιων φαινομένων παρανομιών στον χώρο» υπογράμμισε.

Από τους ελέγχους, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκύπτουν καθημερινά και νέα στοιχεία. Όπως είπε ο υπουργός, πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν εκατοντάδες σκευάσματα χωρίς τις ταινίες γνησιότητας και χιλιάδες ταινίες γνησιότητας χωρίς τα κουτιά.

«Αυτό αποτελεί μέγιστη παράβαση. Ολοι οι παραβάτες που διαπιστώνονται αυτές τις ημέρες, από όλους τους ελέγχους όλων των δημοσίων αρχών, θα τιμωρηθούν με τα νέα πρόστιμα που είναι εξοντωτικά» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ