Προορισμός: Γουέμπλεϊ - Ντόρτμουντ και Ρέαλ θέλουν να συναντήσουν τη Μπάγερν στον τελικό [βίντεο] - iefimerida.gr

Προορισμός: Γουέμπλεϊ - Ντόρτμουντ και Ρέαλ θέλουν να συναντήσουν τη Μπάγερν στον τελικό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μπάγερν είναι ήδη στον τελικό του Γουέμπλεϊ και σήμερα άνετη κι ωραία περιμένει να δει τους πιθανούς αντιπάλους της. Θα είναι η Ντόρντμουντ του δικού της πια Μάριο Γκέτσε ή η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο;

Πρωταγωνίστρια στο σημερινό δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πάντως, είναι και πάλι η Μπάγερν. Πρώτον γιατί με τη χτεσινή της εμφάνιση τρόμαξε και τους πλέον δύσπιστους για την αξία της και δεύτερον επειδή η επισημοποίηση της συμφωνίας της για τη μεταγραφή του Γκέτσε έχει κάνει άνω κάτω την Ντόρτμουντ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Γερμανών, Γιούργκεν Κλοπ απάντησε σε οκτώ ερωτήσεις για τον μεγάλο αστέρι της ομάδας του που θα πάει στη Μπάγερν και μόλις σε τρεις που αφορούσαν στο παιχνίδι.

«Αφήστε μας να ζήσουμε την ξεχωριστή βραδιά, την ιδιαίτερη βραδιά, μία βραδιά για τη Ντόρτμουντ. Ο,τι σας προκαλεί αρνητικές σκέψεις αφήστε το σπίτι σας», είπε ο Κλοπ επιθυμώντας να μην υπάρξει ουδεμία άσχημη επίδραση, ειδικά από πιθανές αποδοκιμασίες των οπαδών, προς τον Μάριο Γκέτσε και συνέχισε: «Η Ντόρτμουντ είναι πάνω από όλα. Ο Γκέτσε φεύγει, διότι αποτελούσε τον εκλεκτό του Γκουαρδιόλα και ο ίδιος θέλει πολύ να δουλέψει με τον Γκουαρδιόλα. Ο Μάριο δεν διάλεξε εις βάρος των συμπαικτών και της ομάδας, στην οποία έδωσε και πήρε πολλά. Μήπως η Γκλάντμπαχ χάρηκε, πέρσι, όταν πήραμε εμείς τον Ρόις»;

Αγωνιστικά η Ντόρτμουντ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φιλοδοξεί να είναι το ζευγάρι της Μπάγερν στον τελικό. Οι Γερμανοί μετρούν επτά σερί νίκες στην έδρα τους, το πάντα καυτό «Βεστφάλεν», ενώ γνωρίζουν καλά την Ρεάλ από τις αναμετρήσεις τους στο πλαίσιο των ομίλων. Το μοναδικό ερωτηματικό για τον Κλοπ είναι αν ο Λεβαντόφσκι θα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο μηρό και θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Αν όχι, οι Γερμανοί αναμένεται να ξεκινήσουν με ένα σχήμα δίχως κλασικό επιθετικό με τον Γκέτσι να παίζει ως «φευτοεννιάρι».

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Βάιντενφελερ – Πίστσεκ, Χούμελζ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ – Γκιντογκάν, Μπέντερ – Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε, Γκρόσκροϊτς (ή Ρόις) – Λεβαντόβσκι.

Μουρίνιο: «Πρέπει να πάμε τελικό»

Η αναστάτωση στη Ντόρτμουντ κάνει τον Ζοσέ Μουρίνιο να χαμογελά με τον χαρακτηριστικό του τρόπο που ακροβατεί ανάμεσα στην χαιρεκακία και την ειρωνεία. Ο Πορτογάλος έχει βάλει ως στόχο ζωής να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες και κάθε τι που τον βοηθά να το πετύχει είναι καλοδεχούμενο.

«Είμαι στους ημιτελικούς για έκτη φορά και όλοι το περίμεναν από μένα. Όλες οι ομάδες που είναι στους 4 μαζί με την Γιουνάιτεντ και την Γιουβέντους είναι οι καλύτερες τις Ευρώπης και έχουν μια ευκαιρία. Είναι δύσκολο να πεις ποιος θα πάρει το Champions League αλλά εμείς και η Ντόρτμουντ έχουμε από 25% πιθανότητα να το κατακτήσουμε», είπε ο Μουρίνιο που αποκάλυψε και την 11άδα της ομάδας του: «Θέλετε να μάθετε ποιος θα είναι δεξί μπακ, αριστερό μπακ και στο κέντρο της άμυνας; Η ενδεκάδα θα είναι Λόπεθ, Ράμος, Βαράνε, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Ιγκουαίν. Ο Ντι Μαρία που απέκτησε σήμερα μια κόρη θα μπορεί να παίξει αν και είναι σε περίεργη συναισθηματική κατάσταση», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Τα βίντεο από τις φετινές τους αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ