Πώς από ένα ψεύτικο tweet «εξαφανίστηκαν» 136 δις δολάρια και... επανήλθαν λίγο μετά - iefimerida.gr

Πώς από ένα ψεύτικο tweet «εξαφανίστηκαν» 136 δις δολάρια και... επανήλθαν λίγο μετά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ψευδής είδηση για τις εκρήξεις στο Λευκό Οίκο που ανέβασαν χάκερ στο λογαριασμό του Associated Press στο Twitter είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» 136 δισεκατομμύρια δολάρια από τον δείκτη Standard & Poor's 500 σε διάστημα μόλις δύο λεπτών.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωνε άνοδο 1% στις 1.578 μονάδες την ώρα που μεταδόθηκε από τον λογαριασμό του Associated Press στο Twitter πως σημειώθηκαν εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε.

Ο δείκτης σε διάστημα δευτερολέπτων έχασε σχεδόν το σύνολο των κερδών του κατρακυλώντας μέχρι τις 1.563,03 μονάδες.

Στη συνέχεια ανέκαμψε στα προηγούμενα επίπεδα καθώς το πρακτορείο διέψευσε την είδηση ανακοινώνοντας ότι ο λογαριασμός του δέχθηκε επίθεση από χάκερ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο S&P 500 έκλεισε τις συναλλαγές ενισχυμένος σε ποσοστό 1% στις 1.578,78 μονάδες.

Το επεισόδιο έφερε στο φως τους κινδύνους από την αυτοματοποίηση των συναλλαγών που πλέον κυριαρχεί σε μια αγορά αξίας 18 τρισεκατομμύρια δολάρια υπογραμμίζει το πρακτορείο.

Στέλεχος της αγοράς σημειώνει εξάλλου στο Bloomberg ότι ενδεχομένως οι μαζικές πωλήσεις να ξεκίνησαν λόγω των αυτοματοποιημένων συναλλαγών από υπολογιστές που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να «διαβάζουν» τις ειδήσεις με το φαινόμενο να λαμβάνει γρήγορα διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ