Υπολογιστή που θα παίρνει εντολές από την ανθρώπινη σκέψη σχεδιάζει η Samsung - iefimerida.gr

Υπολογιστή που θα παίρνει εντολές από την ανθρώπινη σκέψη σχεδιάζει η Samsung

Υπολογιστή που θα παίρνει εντολές από την ανθρώπινη σκέψη σχεδιάζει η Samsung
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοποριακή τεχνολογία σχεδιάζει να αναπτύξει η Samsung, αφού πειραματίζεται ήδη με τη δημιουργία ταμπλέτας που θα λειτουργεί λαμβάνοντας εντολές από την ανθρώπινη σκέψη.

Σύμφωνα με το BBC, η έρευνα πραγματοποιείται από κοινού με Αμερικανούς επιστήμονες και τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού ήδη σε σχετική επίδειξη η Samsung παρουσίασε ένα tablet ικανό να «τρέξει» συγκεκριμένες εφαρμογές με τη δύναμη του μυαλού.

Ο χρήστης φοράει ένα ειδικό μόνιτορ με ηλεκτρόδια στο κεφάλι και κοιτάζοντας σε ένα εικονίδιο που αναβοσβήνει στην οθόνη του tablet θέτει σε λειτουργία με τη σκέψη του την εφαρμογή.

Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες η αξία μιας τέτοιας συσκευής για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης είναι ανεκτίμητη, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται για την εξέλιξη της μελέτης τους. Μιλώντας στην Τεχνολογική Επιθεώρηση του πανεπιστημίου ΜΙΤ, ο ερευνητής της Samsung, Ίνσου Κιμ δήλωσε: «Οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ. Στο μέλλον, θα παρέχουμε στο κοινό όλο και περισσότερους τρόπους να δίνουν εντολές σε συσκευές»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ