Η ζωή του Ηλιου από το 2010 μέχρι σήμερα, μέσα σε τρία λεπτά [βίντεο] - iefimerida.gr

Η ζωή του Ηλιου από το 2010 μέχρι σήμερα, μέσα σε τρία λεπτά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τα 3 χρόνια παρατηρήσεων του Ήλιου, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA δημιούργησε ένα 3λεπτο βίντεο που παρουσιάζει όλες τις αλλαγές του μητρικού μας άστρου από το 2010.

Το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) εκτοξεύθηκε το 2010 και από τότε παρακολουθεί ανελλιπώς τις κινήσεις του Ήλιου μας καταγράφοντας μία εικόνα του κάθε 12 δευτερόλεπτα σε 10 διαφορετικά μήκη κύματος.

Στο βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα η NASA συμπυκνώνει τρία χρόνια παρατηρήσεων σε τρία λεπτά χρησιμοποιώντας 2 εικόνες από κάθε μέρα, καθώς ο Ήλιος μας πλησιάζει το «ηλιακό μέγιστο», δηλαδή το σημείο κορύφωσης του 11ετούς κύκλου της ηλιακής του δραστηριότητας.

Οι παρατηρήσεις του SDO βοηθούν τους αστροφυσικούς να καταγράψουν τις ηλιακές εκρήξεις στεμματικού υλικού, που στέλνουν δισεκατομμύρια τόνους σωματιδίων στη Γη.

Το βίντεο ξεκινά με εικόνες που λήφθηκαν σε μήκος κύματος 171 Angstrom, λίγο πέρα από το υπεριώδες, και αντιστοιχούν σε υλικό θερμοκρασίας περίπου 600.000 βαθμών Κελσίου, ενώ στη διάρκεια του βίντεο, το μέγεθος του ηλιακού δίσκου φαίνεται να αυξομειώνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ