Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι μισθοφορικοί στρατοί στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι μισθοφορικοί στρατοί στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H δεκαετία που πέρασε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία παραγωγική όσον αφορά τις... στρατιωτικές ένοπλες συγκρούσεις! Μόνο το 2010 έλαβαν χώρα 70 συρράξεις σε όλο τον κόσμο, από το Σανγκίν του Αφγανιστάν μέχρι την Ινγκουσετία του Καυκάσου.

Και παρ' όλες τις διαφορές τους, όλες τους είχαν ένα κοινό στοιχείο: σε μία δεδομένη στιγμή, κατά την κλιμάκωσή τους, χρειάστηκαν επιπλέον... στρατεύματα.

Όλοι οι πόλεμοι – για να κερδηθούν – αναπόφευκτα καταλήγουν στην παλαιά, κλασικού τύπου μάχη επί εδάφους. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν οι στρατηλάτες καταρτίζουν τα σχέδιά τους, καταφεύγουν συνήθως στη συμβολή επαγγελματιών στρατιωτών, οι οποίοι γνωρίζουν την τέχνη του πολέμου και πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους.

Η ιδέα του «μισθοφόρου» μπορεί να φαντάζει κάπως απαρχαιωμένη στον σύγχρονο άνθρωπο του 21ου αιώνα. Αλλά μην πλανάστε: οι μισθοφορικοί στρατοί είναι εκείνοι που, σε τελική ανάλυση, κάνουν τη διαφορά σε μία ένοπλη σύγκρουση, κρίνοντας τις περισσότερες φορές την ίδια την έκβασή της.

Ακολουθούν εικόνες με τους ισχυρότερους μισθοφορικούς στρατούς του κόσμου και τις ονομασίες τους:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ