Με 155 «ναι», η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Με 155 «ναι», η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις θετικές ψήφους 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έναντι 143 αρνητικών από την αντιπολίτευση, η Βουλή ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση.

Η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Από την ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση, απουσίαζαν ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Γιώργος Λιάνης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη που απουσίαζε στο εξωτερικό απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης. Η επιστολή της, που αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο δεν συνυπολογίστηκε στο αποτέλεσμα διότι η βουλευτής δεν απουσίαζε με αποστολή της Βουλής.

Σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό βρίσκονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρετός, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχάλης Κατρίνης, Μαρία Σκραφνάκη, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Παντούλας, Σάββας Εμινίδης, Αλέκος Αθανασιάδης και Κώστας Καρτάλης. Όλοι τους έστειλαν επιστολές με την οποία δήλωσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης.

Σε αποστολή στο εξωτερικό απουσίαζαν και οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Αναστάσιος Νεράντζης και Σωτήρης Χατζηγάκης που με επιστολές τους δήλωσαν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ