Με διαστημόπλοια θα μοιάζουν τα αεροπλάνα του μέλλοντος - iefimerida.gr

Με διαστημόπλοια θα μοιάζουν τα αεροπλάνα του μέλλοντος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το 2050 λογικά η κρίση θα έχει περάσει. Οπότε θα μπορούμε – αν είμαστε καλά – να συζητάμε και για κανένα ταξιδάκι, το οποίο με την εξέλιξη της τεχνολογίας αναμένεται να μην μοιάζει καθόλου με όσα ξέρουμε ως σήμερα.

Η Airbus προσφάτως δημοσιοποίησε τις προβλέψεις τις για το πως θα είναι τα αεροσκάφη μακρινό 2050. Προβλέψεις που αν επιβεβαιωθούν θα μας κάνει να αισθανόμαστε λες και είμαστε σε διαστημόπλοιο.

Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει την εταιρία κολοσσό είναι πως τα αεροπλάνα θα είναι αρκετά ελαφρύτερα, άρα θα καίνε και λιγότερα καύσιμα, άρα θα είναι και πιο οικονομικά. Τους λάτρεις της οικολογίας, πάλι, μάλλον θα πρέπει να τους ενθαρρύνει η ιδέα πως όλα τα αεροσκάφη θα κινούνται με βιοκαύσιμα κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον μέσω της μείωσης των ρύπων.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους πιο εντυπωσιακό ακούγεται πως τα αεροπλάνα του μέλλοντος θα έχουν διάφανη οροφή μέσα από την οποία θα μπορείς να χαζεύεις τον ουρανό, τα αστέρια, τα σύννεφα, τα πάντα. Επίσης, τα νέα αεροσκάφη θα είναι η χαρά του γιάπη γκατζετάκια. Θα έχουν ιδιωτικές καμπίνες και δωμάτια εικονικής πραγματικότητας που με πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούν να μετατρέπονται από γήπεδα του γκολφ σε αίθουσες συνεδριάσεων.

Ενα από τα πλέον αξιοσημείωτα στοιχεία των προβλέψεων της Airbus, πάντως, είναι πως αναμένεται να αλλάξει και ο τρόπος προσγείωσης με τα αεροσκάφη να προσεγγίζουν στο έδαφος κάπως σαν τα ανεμόπτερα, έτσι ώστε η διαδικασία να είναι πιο ομαλή, λιγότερο θορυβώδης και να απαιτεί μικρότερους διαδρόμους προσγείωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ