Πώς λειτουργούσε η «μαφία των φαρμάκων» που έφερνε παράνομα σκευάσματα από την Τουρκία - iefimerida.gr

Πώς λειτουργούσε η «μαφία των φαρμάκων» που έφερνε παράνομα σκευάσματα από την Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλόκο της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ στη μαφία που κάνει εμπόριο με επικίνδυνα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς δέκα μέλη του κυκλώματος που εισήγαγαν λαθραία φάρμακα, τα οποία δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΦ και καμία άλλη πιστοποίηση, έπεσαν στα χέρια των Αρχών. Μάλιστα η σπείρα είχε και δεύτερη «δραστηριότητα», την εξαγωγή αντικαρκινικών φαρμάκων στη Βουλγαρία, εξαιτίας της οποίας σημειώθηκε έλλειψη των σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

Πώς λειτουργούσε η «μαφία των φαρμάκων»

Τα μέλη του κυκλώματος, πρώτα έκαναν λαθραίες εισαγωγές επικίνδυνων φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση από την Τουρκία και στη συνέχεια τα χορηγούσαν κανονικά, χωρίς να υπολογίζουν ότι τα «τούρκικα» σκευάσματα δεν είχαν υποστεί κανέναν έλεγχο και μπορεί να ήταν επικίνδυνα, ενώ παράλληλα σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ», προέκυψε περίπτωση γιατρού ο οποίος εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ πουλώντας φάρμακα τα οποία «χρέωνε» σε γυναίκες οι οποίες κυοφορούσαν, με αποτέλεσμα να εξαπατά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι δοσοληψίες όμως της «μαφίας των φαρμάκων» όμως, δεν περιορίζονταν μόνο στα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς άλλα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε παράνομη εξαγωγή τεραστίων ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμάκων αλλά και Viagra στη Βουλγαρία και σε άλλες γειτονικές χώρες όπου τα εν λόγω σκευάσματα είναι πολύ πιο ακριβά. Μέλη του κυκλώματος, αγόραζαν μαζικά τα φάρμακα από ελληνικά φαρμακεία και τα εξήγαγαν σε χώρες των Βαλκανίων με πλαστά παραστατικά που τους προμήθευαν συνεργάτες τους υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών, δημιουργώντας έλλειψη σημαντικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

Η ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ στοχεύουν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πολλοί από τους εμπλεκόμενους είναι γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες, υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών, μεσάζοντες σε πωλήσεις φαρμάκων αλλά και άλλοι ιδιώτες, ενώ όπως αναφέρεται ανάμεσα τους είναι και μερικά γνωστά ονόματα του ιατρικού χώρου. Εξετάζεται ακόμη η εμπλοκή φαρμακοποιών ή ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ